ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-05-10 14:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Stambulas konvencija
Man te cilvēki (saprātīgie oponenti) saka ka Stambulas konvencijas ratifikācija ir redundanta (t.i. nav nepieciešama) jo viss juridiskais pamats jau ir krimināllikumā parastajā un ka Stambulas konvencijā esošie formulējumi veicina neopuritānisma (t.s. wokisma) ideoloģijas izplatīšanos.

Kontrarguments:

Būtiska mūsu sabiedrības daļa joprojām ir mapati.

Ko nozīmē `` mapati``, to ir viegli saprast, palasot sc lietotāja `` Mapats`` tekstus tajā kas attiecas uz dzimumu problēmu.

Nu un tātad ja pietiekama sabiedrības daļa joprojām ir netīri mapati, tad mums šī sabiedrība ir jātīra un mapatisms no šī kontingenta jādabū ārā. Tāpēc ratificēt ir nepieciešams.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

Re: nepūt miglu acīs, kronštein
[info]gnidrologs
2023-05-10 22:14 (saite)
Centīšos vēlreiz pārskatīt doķi vēlāk, bet, kas man palika atmiņā, kad to pa diagonāli izlasīju, ir nodaļa par kaut kādu tur BVHDHFGVH organizāciju, ar kuras ciešu sadarbību jāveic tautas, īpaši jaunākās paaudzes (((izglītošana))). Sieviešu aizstāvība te ir pilnīgs bs iegansts. Kārtējie sensitivitātes kursi un 'toksiskās maskulinitātes' apkarošanas naida piecminūtes, lai iedvestu puikām, ka viņiem jābūt meitenēm, citādi viņi ir pretekļi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: nepūt miglu acīs, kronštein
[info]ctulhu
2023-05-10 22:17 (saite)
Es arī pārlasīšu tekstu. Tur noteikti ir debatējami momenti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: nepūt miglu acīs, kronštein
[info]mindbound
2023-05-10 22:20 (saite)
Es, protams, arī neatceros pilnu tekstu (un šobrīd nav laika iet cauri desmitiem lappušu), bet man atmiņā bija palicis saturs no sērijas "SK ratificētāji apņemas pie sevis pielikt papildus pūles, lai nepieļautu sieviešu izvarošanu, ģenitāliju kropļošanu, vardarbību ģimenē utt.", ja tur bija kaut kas par "Jānītis kļuva par Anniņu", tad vismaz neatceros tādu manījis.

Cita lieta gan, ka vietējā likumdošanā jau ir paredzēti mēri pret visu augstāk minēto un priekšstats, ka jebkas no tā ir normāls vai pieļaujams, ir sastopams tikai pie kaut kādiem galējiem troglodītiem, pēc kuriem rūtainas debesis ilgojas arī bez jebkādām konvencijām, līdz ar to neesmu pārliecināts, vai SK ratificēšana dotu jebkādu papildus labumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: nepūt miglu acīs, kronštein
[info]ctulhu
2023-05-10 22:21 (saite)
Kā jau teicu - nianses vadlīnijās varbūt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?