ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-04-30 01:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Līdzība
Antisemītisms: Vainīgi žīdi
Neopuritānisms: Vainīgi baltie apspiedēji

Līdzīgi? Līdzīgi

Nu un tālāk pēc saraksta - vainīgas raganas, kontrrevolucionāri, reakcionārā inteliģence, kagoti, gaļēdāji utt, ierakstīt vajadzīgo


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antiprojekcija
2023-04-30 10:43 (saite)
- Tieši tā - neviens neaicina uz "balto īpašumu pārdalīšanu, kultūras graušanu un komunisma ieviešanu" ārpus labā spārna konspirācijām un meliem.

- "Publikas dauzīšana ar kolektīvās abildības nūju un pavisam parastām beisbola nūjām" ir labā spārna izgudrota preses pīle, lai bloķētu jebkādas pārmaiņas. Pats mēģini pavērot, cik bieži presē redzi kreisos rakstām par to, "cik baltie slikti", salīdzinot ar to, cik ir labā spārna roku lauzīšanas par "balto pie visa vainošanu".

- "šobrīd nav nekādas ierobežotas piekļuves izglītībai" - kādu "ierobežotas piekļuves" definīciju Tu lieto? Domā, ka vecāku socioekonomiskais stāvoklis neietekmē, kādas kvalitātes skolās bērns var mācīties? Vai tas, savukārt, neietiekmē "kapacitāti"? Vai nepieciešamība ļoti agri sākt strādāt neietekmē "motivāciju"?

Koroče, palasi par "just world fallacy", un izbeidz čīkstingu-pīkstingu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-04-30 10:50 (saite)
> Pats mēģini pavērot, cik bieži presē redzi kreisos rakstām par to, "cik baltie slikti", salīdzinot ar to, cik ir labā spārna roku lauzīšanas par "balto pie visa vainošanu".

Vismaz 1:1 proporcijā.

> Vai tas, savukārt, neietiekmē "kapacitāti"?

Īsti nē. Visaptverošas informācijas laikmetā prestiža skolas arvien lielākā mērā ir signalizēšanas rīki un statusa zīmes (un jaunu aktīvistu sagatavošanas centrāles), nevis kvalitātes garantija, nerunājot par to, ka neviena skola nevar ar karoti ieliet spējas un motivāciju. Tie, kuriem ar pēdējām viss ir kārtībā, arī sasniedz lietas, neatkarīgi no melanīna daudzuma ādā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2023-04-30 11:40 (saite)
"Vismaz 1:1 proporcijā." - tad, lūdzu, rakstus v studiju! Citādi sanāk tukša gaušanās.

"prestiža skolas arvien lielākā mērā ir signalizēšanas rīki un statusa zīmes" - tas varbūt tā ir, ja salīdzini "ivy league" ar, teiksim, top 200. Diemžēl, zem top 200 vēl ir vesels bezdibenis. Salīdzini, piemēram, LU programmas un prasības ar jebkuru augsta līmeņa uni, un varbūt Tev atvērsies acis. (Nesaku, ka LU nav iespējams iegūt adekvātu izglītību, bet tas lielā mērā atkarīgs no paša "motivācijas" un "kapacitātes". Lielākā daļa iegūst vienkārši novecojušu faktu sagramstījmu un papīru.) Ar skolām situācija ir analoģiska.

"Tie, kuriem ar pēdējām viss ir kārtībā (..)" - vēl vari palasīt par exception fallacy.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-04-30 11:47 (saite)
> tad, lūdzu, rakstus

Interesanti, ar cik paraugiem tev pietiktu, lai tu to pieņemtu par pārliecinoši nodemonstrētu?

> vēl vari palasīt par exception fallacy

Tev varu ieteikt palasīt par fallacy fallacy. Par pārējo — ļoti strauji nāk laiki, kad apzīmogotam krītpapīram pie sienas nebūs nekādas praktiskas nozīmes, daļēji tie jau ir pienākuši.

Pasaules klases ekspertīzi pieaugošā skaitā jomu var sasniegt ar pašmācību, online kursiem un hands-on approach, piedevām neesot piesietam politiskai angāžai, novecojušiem faktiem un ģeneralizētai pieejai. Use online libraries, courseware, and LLMs, make your own one-person university, grab those two sigmas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2023-04-30 11:55 (saite)
"Interesanti, ar cik paraugiem tev pietiktu, lai tu to pieņemtu par pārliecinoši nodemonstrētu?" Varētu sākt ar vienu? Neizslēdzu, ka man ir blind spot, vai vienkārši izlasu kaut ko citu nekā Tu, bet tad par to arī varētu parunāt.

"Pasaules klases ekspertīzi pieaugošā skaitā jomu var sasniegt ar pašmācību" - jā, ja esi tam gatavs. Man šķiet, ka Tu smagi pārvērtē cilvēces vairuma iespējas šīm lietām piekļūt. (Iespējās sākas ar to, ka vispār par tām zini, ka ir pietiekama bāze, lai tās apgūtu, utt).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-04-30 12:01 (saite)
> Varētu sākt ar vienu?

Tev... šķiet, ka presē nav iespējams atrast nevienu piemēru, kur var lasīt "kreisos rakstām par to, "cik baltie slikti""? Atvaino, bet tā ir klaja demagoģija un tikai.

> bet tad par to arī varētu parunāt

Neesmu ieinteresēts. Gan labējiem, gan kreisējiem (gan visiem pārējiem) varu ieteikt mazāk nodarboties ar nīdēšanu un vairāk fokusēties uz konstruktīviem rezultātiem.

> Man šķiet, ka Tu smagi pārvērtē cilvēces vairuma iespējas šīm lietām piekļūt.

Šīm lietām var piekļūt jebkurš, kuram ir pieeja datoram ar interneta pieslēgumu. Globāli tie šobrīd ir 65%, ASV (kas te augstāk tika pieminēta kā vieta, kur mazie nabadziņi joprojām nespēj piekļūt zināšanām) tas ir 91%. Principā, ir vieta izaugsmei pa šo līniju, bet situāciju attīstītajās valstīs noteikti nevar raksturot kā sliktu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?