ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-02-16 13:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vēja parki
Viens komentārs par vēja parkiem:

https://neatkariga.nra.lv/komentari/bens-latkovskis/405949-propelleris-griezas-naudina-pil-vieni-maksa-citi-dzer-kokteilus?utm_source=inboxlv&utm_campaign=inboxlvNews&utm_medium=button

Sausais jeb sensu meikojošais atlikums no tā pagarā vervelējuma ir jautājumā cik tiešām izdevīgs ir šis [un arī saules paneļu] enerģijas iegūšanas veids ja viņam nav politisku priekšrocību pret citiem nepiesārņojošajiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]murx
2023-02-16 21:01 (saite)
ja el cena būtu 0,1 EUR/kWh, 2 gadu nepārtrauktā darbībā -> 1752000 EUR => atpirktos
nav tā ka bizness nav iespējams, nav arī zelta bedre

(Atbildēt uz šo)


[info]gnidrologs
2023-02-16 22:35 (saite)
Papildus, cik ir Eiropā valstu ar tādām ārēm, lai izvietotu tās megafermas ar propelleriem? Jānem vērā, ka līdzās šīm fermām nevar būt apdzīvotu vietu vai citu industriju dēļ zemo frekvenču dūkšanas, kas piš kopā kā fizisko tā garīgo cilvēka veselību. Sanāk, ka vēl papildus rādiuss tukšuma. Pilnīgu tuksnesi vajag tiem monstriem.

(Atbildēt uz šo)


[info]indulgence
2023-02-18 12:39 (saite)
Jā, saulīte spīd, propelleris griežas, turbīna dūc, taču nekas nav mūžīgs - pat Gizas piramīdas drūp. Un kad propelleris nodilis, to nav iespējams pārstrādāt atkritumos; aber nolietotos saules paneļus, kas skaitās makten indīgi un videi kaitīgi atkritumi, Latvijā neņem pretī neviens atkritumu pārstrādes uzņēmums, jo nespēj tos nekaitīgi pārstrādāt nekaitīgā rezultātā. Zaļi iecerēteis plāns finālā izvēršas pavisam nezaļā rezultātā (ja vien par "zaļu" neuzskatām dolāru banknoti).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-02-18 13:04 (saite)
Nu labi būsim korekti nav tā ka principiāli nav iespējams pārstrādāt, tikai tas ir grūti un prasa [Surprise!] daudz enerģijas kuru kaut kur vajag iegūt. Ja ir pietiekami daudz enerģijas, kaut kamā derīgā var pārstrādāt praktiski visu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2023-02-18 16:21 (saite)
Tb lai pārtstrādātu vienu nokalpojušo vēja parku, jābēvē vēl vienu tikai šai funkcijai. Tā nu šobrīd tiek rīkoti milzu karjeri un tos vecos spārnus vienlārši ierok zemē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-02-18 16:30 (saite)
/Tb lai pārtstrādātu vienu nokalpojušo vēja parku, jābēvē vēl vienu tikai šai funkcijai. /

Apmēram. Man tagad nav precīzu tehnoloģiju aprakstu bet tur būtu jālieto augsttemperatūras krāsnis ar CO2 ķērājiem vai arī pirolīzes kameras ar plastmasas komponentu/ depolimerizācijas produktu sadalīšanu vai arī kaut kāda advancēta malšana un pēc tam ķīmiska separācija, jebkurā variantā tas ēd daudz enerģijas.

Ja pārstrādā izlietotos urāna stieņus no AES tad tur vismaz dabū visādus vajadzīgus izotopus + dažos variantos arī jaunas kodoldegvielas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?