ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-12-09 19:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Natālisms un antinatālisms
Kas ir interesanti: Ja skatās wiki tad topiks par antinatālismu

https://en.wikipedia.org/wiki/Antinatalism

ir apmēram 5x garāks par topiku par natālismu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Natalism

[ te gan jāpiezīmē ka nav gluži kā Gnidrs baidās un natālisma politikas ir visai izplatītas, tur ir uzskaitījums kurās valstīs.]

Bet in general vienīgais sensu meikojošas antinatālisma variants ir ja mēs dabisko cilvēku atražošanos aizstājam ar kādu tehnoloģiju un radam cilvēkus mērķiecīgi, tehnoloģiski - tas būtu artifical uterus, radikāla kiborgizācija vai beigu beigās mind uploading ar nepieciešamas paaudžu nomaiņas izbeigšanos.

Lieki teikt, ka visas šīs metodes vēl ir tikai izpētes stadijā un reālu tehnoloģiju mums nav tāpēc šķiet ka ir vērts vispirms līdz tām tikt un tikai tad bīdīt antinatālismu .


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2022-12-10 12:54 (saite)
/Agresīvs kristietības ienaidnieks bez jebkādas vēlmes jebkad kaut ko par to uzzināt un iesaistīties intelektuāli godīgā disputā - ček./

Bet pag. Pie šitās te kristietības rašanās ir vainīgi kas? Tu neticēsi, žīdi! Tā ir jūdaisma sekta, visas iesaistītās personas (JK un apustuļi) ir žīdi. Sauls - Pāvils arī ir žīds. Jahve ir senebreju cilts un kara dievs.

Un ja tev tik briesmīgi patīk antisemītiskā konspiroloģija par tēmu kā žīdi visu kontrolē, tad kāpēc tu nepiekrīti teorijai ka kristietība ir žīdu radīts instruments tautu apspiešanai?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-12-10 14:23 (saite)
Jā, tik tiešām. Kristietība ir izaugums no jūdaisma, bet dzīvo savu dzīvi. Kristietībā konvertējušies žīdi pa lielam vairs nav žīdi, jo atbalsta universālu morāli, atšķirībā no farizejiskajiem/talmudiskajiem žīdiem, kas visu šos 2000 gadus cīnījušies pret kristīgo morāli un kultūru. Apsveicu to, kas konvertējušies.
Galvenais iemesls kāpēc farizeji nepieņēma Jēzus jauno vēsti bija tas, ka viņi negribēja zaudēt savu priviliģēto statusu, chosen one/supremacismu. "Kā tā, mēs tagad būsim vienā līmenī ar tiem džentailiem/gojie?" Šī attieksme turpinājusies līdz šai baltai dienai un ir redzama šo cilvēku morālajā pagrimšanā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-12-10 14:25 (saite)
Nu jā tas ir tas pats kas kristiešu supremacisms salīdzinot sevi ar tiem tur pagāniem. Tās pašas olas skaC no sāniem :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?