ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-09-28 15:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par patēriņu
Dzeltens raksta:

//Es saprotu, ka labējiem pēc Trampa parauga ļoti patīk stāstīt saviem vēlētājiem, ka viņiem nav jāmainās un jāsamazina savs patēriņš, ka visu atrisinās tikai ražošanas pārcelšana no Ķīnas uz ASV. Vai no Indijas uz Itāliju. Bet tā nav taisnība./

Es arī piekrītu ka nav jāmainās. Nav jābūt pieticīgākiem.

Tas kas jādara - jāpanāk lai pieprasījums nosaka piedāvājumu . Nevis lai mākslīgi - ar mārketinga metodēm - organizēts intensīvs nomācošs piedāvājums paaugstina pieprasījumu.

Nav jāsamazina ērtības. To nedrīkst darīt. Ir jāsamazina speciāli organizēta cilvēku pierunāšana patērēt vairāk, sevišķi to kas patiesībā nekādas ērtības nerada.

Prece ir tikai prece. Lietošanai. Ar saviem tehniskajiem parametriem. Tas nav ne stāsts, ne notikums, ne pārdzīvojums.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2022-09-29 00:19 (saite)
Komercijas spēja normāli darboties gan ir apgriezti proporcionāla tās regulācijas daudzumam. No otras puses, es neuzskatu, ka normāli funkcionējoša civilizācija kā tāda var būt plānveida projekts, no kā arī izriet liela daļa manas attieksmes pret mēģinājumiem sabiedrību un tās dažādās aktivitātes plānot un glaihšaltēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-09-29 00:22 (saite)
Droši vien nevajag regulēt nepārtraukti, bet iespējams ka vajag pieskatīt lai nenotiek šī apskatītā nobīde. Tas ir drusku kā ar šmigu - sausais likums nav okej bet situācija - visi lopā arī nav okej.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2022-09-29 00:25 (saite)
"Visi lopā" nav pretējais stāvoklis sausajam likumam. Sausā likuma laikā būšana lopā bija tikai mazliet zemāka, kā pirms un pēc tā, toties uz tā rēķina, ka dzerts tika jebkas nomināli etanolu saturošs, ar visiem no tā izrietošajiem efektiem. Nebūšana lopā ir funkcija no pašdisciplīnas un kultūras un to nevar iedzīt ar likuma pantu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?