Tas ir izdevīgi cilvēkiem, jo padara pārtiku lētāku un pašu ieguves procesu efektīvāku.
Transports tikai nedaudz palielina pārtikas izmaksas un resursu patēriņu. Bet dažādas vietas pasaulē ir piemērotas dažādas pārtikas audzēšanai. Piemēram, par Ukrainu labi zināms, ka tā ir labības klēts – tur ir milzīgi, plaši lauki, kur audzēt kviešus un kukurūzu. Tagad viņi tos eksportē uz Āfrikas valstīm u.tml., jo tā sanāk lētāk nekā audzēt uz vietas.
Savukārt citur labāk aug kaut kas cits. Latvijā varbūt kartupeļi, Polijā āboli.
Protams, šajā globālismā šis tas var noiet greizi. Bet nesaprotu, kur radas tās idejas, ka pārtikas tirdzniecība globāli nav izdevīga cilvēkiem? Visi grib dažādot savu ēdienkarti, ēst dažādas lietas cauru gadu. Tas ir labi veselībai. Nu vienīgi slikti, ka cilvēki reizēm neprot ievērot mērenību un pārēdas un apresnē. Bet tās ir cita veida problēmas. Arī Āfrikā cilvēki apresnē, jo pārāk daudz ēd kaut ko vienveidīgi, kaut kādu putru vai tamlīdzīgi.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: