extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Konkrēti par veselības sistēmu man būtu politiski šāds priekšlikums:

Latvijā ir profesionāli ārsti, bet slikta pacientu profesionālā aprūpe. Pašreizējā sistēma ir jāmaina uz tādu, kur tiek motivēti reāli nosakāmi uzlabojumi pacientu veselībā. Nevis nauda seko pacientam, bet nauda seko pacienta veselībai.

Latvijā ir Eiropas mērogā pārāk īss mūža ilgums. Mērķis ir sasniegt uzlabojumu ar darbību divos aspektos: 1) labāka medicīniskā aprūpe akūtu un hronisku slimību gadījumā, 2) labāka profilakse, ieskaitot veselīga dzīvesveida veicināšanā, ātrākā slimību diagnosticēšanā, saprātīgā zāļu lietošanā.

Veicināt iedzīvotāju uzticību medicīnas sistēmai un uzlabot ārstu komunikāciju ar pacientiem ar tiešo komunikāciju, vēstulēm, mobilo ierīču lietotnēm utml.

Rūpēties par taisnīguma principu veselības aprūpē. Šeit domāts, ka perifērijā bieži pie vietējā ģimenes ārsta saņemamā medicīniskā aprūpe ir ļoti zemas kvalitātes. Ir jau labi, ka Stradiņi ir slaveni ar augsti kvalitāti, bet tas nav taisnīgi, ka mazpilsētās iedzīvotāji saņem nekvalitatīvus pakalpojumus. Visi iedzīvotāji ir pelnījuši līdzvērtīgu aprūpi, neatkarīgi no dzīves vietas.

Nodrošināt valsts subsīdijas zālēm ar pierādītu efektivitāti. Pēc iespējas pāriet uz ģenērisko zāļu nosaukumu lietošanu. Tam jau bija jānotiek pirms pāris gadiem, bet diemžēl joprojām nav noticis. Vairāk kontrolēt (ierobežot) zāļu parakstīšanu ar apšaubāmu efektivitāti.

Stiprināt farmaceita lomu veselības aprūpē, konsultējot pacientus par zāļu terapiju un tās klīnisko izvērtējumu. Piešķirt finansējumu šim mērķim atbilstoši izmērāmam ieguvuma pacientu veselības uzlabojumā.

Izstrādāt paliatīvās aprūpes principus un ieviest tos. Nodrošināt atbilstošu sāpju remdēšanu paliatīviem pacientiem, un citu atbilstošu aprūpi.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?