ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-02-03 12:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
organizācijas izmaiņas
Faktiski šitas

https://www.apollo.lv/7445254/nasa-plano-lidz-2031-gadam-klusaja-okeana-iegazt-starptautisko-kosmosa-staciju

iezīmē tendenci tam ka valstis zaudē savu nozīmi un to funkcijas pārņem ekonomiskas/ biznesa apvienības. Tam ir savi plusi un savi mīnusi, protams.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2022-02-03 12:32 (saite)
Tam ir tikai mīnusi, jo valstis var kontrolēt tās iedzīvotāji, ja ir mehānismi. Megakorpi ir jauna tipa cari, augstmaņi un vagari, pret kuriem sacelties daudz grūtāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-02-03 15:24 (saite)
Hm, tādā pat mērā kā valsti kontrolē pilsoņi, megakorpu kontrolē viņa darbinieki/ akcionāri

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-02-03 15:52 (saite)
Darbinieki nē. Akcionāri psihopātiski megamiljardieri jā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-02-03 15:58 (saite)
Vispār lielākajā daļā šādu pasākumu akcionāri ir darbinieki, nu t.i. viņi var pirkt akcijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-02-03 19:31 (saite)
Kas neko nenozīmē, jo visas šīs korporācijas pieder ultra oligarhu ultra korporācijām aļa Blackrock, Vanguard utml.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antiprojekcija
2022-02-03 17:36 (saite)
+1

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2022-02-03 17:52 (saite)
Principā piekrītu, kaut arī droši vien mūsu priekšstati par plusiem un mīnusiem te diezgan būtiski atšķiras. Also, atšķirībā no klasiskajiem cariem un augstmaņiem, šajā modelī augšupejoša mobilitāte ir visnotaļ iespējama (kaut arī, protams, ne garantēta vai obligāti viegla un ātra).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-02-03 19:39 (saite)
Augšupejošā mobilitāte te būs tāda pati kā komunistiskajā partijā. Darbosies pēc tiem pašiem principiem. Īpaši tāpēc, ka šīs korporācijas ir antimeritokrātiskas. Blackrock un tās šefs kaut kāds kārtējais (((psihopāts))) aizmirsu uzvārdu ir viena no tām, kas atrodas piramīdas acī un agresīvi forsē woke kultūru un breinvašu daudzām citām, kuras atkarīgas no tās finanšu instrumentiem. Tas noteikti nav nejauši, jo līdzīgi kā ASV politiskais un militārais establišments, šie veidojumi balstās uz pazemīgas lojalitātes valdošajai diktatūrai principa. Attīrīšanās no disidentiem brīvdomātājiem notiek visnotaļ agresīvi, personu dotības un darba ētiku neņemot vērā nemaz, tāpēc, ja gribat šādu diktatūru, tad sagatavojieties skaitīt pātarus par 2+2=5 un zināma veida uzvedības etiķeti, kuru noteikti neesat raduši lietot. Lai gan uzpurņus un pārējo bs itkā ātri integrējāt sevī, tā kā varbūt priekš jums būs labi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2022-02-03 23:16 (saite)
Protams, ka ir kompānijas, kas ir padevušās spiedienam, bet pat tajās funkcionālas meritokrātijas slānis ir neizbēgams, jo ne ar kādiem lozungiem vai aktīvisma kampaņām nav iespējams radīt jaunus, vērienīgus sasniegumus un bīdīt uz priekšu ZTP "aploksni" (vai, for that point, kaut vai uzturēt līmenī jau sasniegto). Sarūgtina pats ideoloģiskās kompromitētības fakts, bet gan bizness, gan zinātne prasa runāšanu faktu un evidences valodā, lai nebankrotētu (vienalga, finansiāli vai epistemoloģiski).

Tādā ziņā, teiksim, militāri-industriālais komplekss arī ir stipri tuvāks korporācijām, kā valdībai, jo tā pilnvērtīgai darbībai politika nav ne pietiekams, ne pat nepieciešams elements.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?