extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Palasīju, bet šķiet, ka šis ir diezgan tendenciozi uzrakstīts. Es no BBC biju sagaidījis vairāk.

Piemēram, pētījums ar Kenijas bērniem jau ir ekstrēmas nabadzības apstākļos. Tur pat vienkāršas eļļas pievienošana zupai uzlaboja bērnu sekmes matemātikā. Vegāni Eiropā nedzīvo šādā nabadzībā, un viņiem noteikti pietiek taukvielu un citu uzturvielu.

Turklāt ir dīvaini, ka grupai, kurai pievienoja pienu, bija vissliktākās sekmes. Vegāni taču ir arī pret pienu, un šis nekādi neliecina, ka piens ir būtisks uzturā. Lai gan tur var būt citi cēloņi. Varbūt Āfrikā ir izplatīta laktozes intolerance, tāpēc piens viņiem rada caureju, kas tikai vēl vairāk pasliktina barības vielu uzņemšanu.

Tāpat pat B12 vai D vitamīnu ir taisnība, ka tie ir būtiski. Bet šobrīd Latvijā D vitamīna piedevas tiek rekomendētas visiem neatkarīgi no tā, kāds ir uzturs. B12 trūkums bieži ir veciem cilvēkiem, jo zarnu trakts vairs tik labi neuzsūc, tāpēc tas nav tā, ka dzīvnieku pārtika vien vienmēr to atrisinās. Ja piedevas ir tikpat labas, tad kur ir problēma?

Par kreatinīnu man šķiet ir tāda body builders mode, kurai īsti nav zinātniska pamatojuma.

Vispārīgi vegāniem, protams, ir jāpiedomā, vai viņi saņem pilnvērtīgu uzturu. Taču ja viņi par to parūpējas, tad būtu jāpierāda, ka viņiem joprojām ir sliktāka smadzeņu darbība nekā gaļēdājiem. Mans noklusētais pieņēmums, ka šādas atšķirības netiks atklātas.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?