ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2015-06-18 13:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es reiz aizdomājos, kāpēc ir vārds ``saldskābs``, bet īsti nav vārda ``saldsāļš``. Eksperiments patiesības kritērijs, ņēmu ūdeni, NaCl un saharozi, šķīdināju dažādās proporcijās un garšoju. Vairumā proporciju tas garšo vnk kā sāļš, sāļā garša ir spēcīgāka. Bet ja NaCl ir pietiekami maz, ir viena proporcija, kur garša ir, hmmm, reti pretīga. Tāpēc arī nav šī vārda.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2015-06-18 17:13 (saite)
also tur vēl bija limonāde no skābiem kāpostiem vai kas tamlīdzīgs?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2015-06-18 17:17 (saite)
Jā, "Ramune" ar kimči garšu, bet no tās gan es pats toreiz gandrīz atkorķēju. Saldi sāļš ir viena lieta, bet ļoti izteikta diezgan asu un skābu fermentētu kāpostu garša kombinācijā ar limonādēm tipisko palielo cukura daudzumu — tādam pārbaudījumam es izrādījos par vāju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?