ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-08-18 17:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lasiet klasiku
Daudz kas jau ir uzrakstīts

Afganistāna = Arkanāra


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2021-08-18 19:41 (saite)
> var gadīties ka tur pēc laiciņa zāļu nav, elektrības nav, benzīna nav, plastmasas maisiņš maksā sauju rubīnu un ir tikai ēzeļi un allahs

Tā gan nav problēma, kuru būtu jārisina kādam no malas. Protams, pēc nepārtrauktiem kariem 20+ gadu garos strēķos ar nelieliem pārtraukumiem pēdējos ~ 200 gadus situācija tur tiešām tāda arī ir, bet laiku atpakaļ nepagriezīsi, tagad galvenais ir mums neturpināt mēģināt ar varu kļūt mīļiem un ļaut, lai viņi ar savām problēmām tiek galā paši, neatkarīgi no tā, cik ilgi tam būtu jānotiek. Ne jau par velti viņiem pašiem tur ir sakāmvārds, ka krievam (tagad droši vien pindosam) ir pulkstenis, bet afgānim — laiks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-08-18 19:51 (saite)
Tas viss tā ir, runa vienīgi par cilvēkiem ar labām galvām - viņi ņems vagu, iespējams. Jo khm allahs un medicīna/kanalizācija >> tikai allahs. Nu un tad jautājums ļaut ņemt vagu vai nē. No vienas puses labas galvas ir labas galvas, no otras puses meibī labāk tiešām uz ķīnu, tur viņi māk atallahot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2021-08-18 20:03 (saite)
Ja tur ir tādas gaišas galvas, kas prot noturēt pietiekami zemu savu laika preferenci, tad medicīnu, kanalizāciju un vēl daudz ko citu var realizēt arī pie sevis, tāds ir labi zināms gaišo galvu efekts. Afganistānas kalni un ielejas ir bagāti ar visu ko izmantojamu, ne tikai kaņepēm un magonēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-08-18 20:09 (saite)
Nu tas arī būtu labi, viņiem ir iespēja kļūt par to kas tagad ir saūdi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2021-08-18 20:10 (saite)
Eksakti. Tas vienmēr ir bijis resursiem bagāts kakts, galvenais ir ķerties klāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-08-18 20:51 (saite)
Vagas ņemšana arī šobrīd strādā ierobežoti. Piem. kā profesors Gads Saads, kas bieži par to runā, ir Libānas jūds, ka savā laikā paņēma vagu no TA, bet tagad viņam jācīnās ar wokeševikiem šeit par progresīvajos Rietumos un viņa darbība zinātnē jau tagad ir ierobežota. Kas notiks tālākā nākotne vēl nav zināms, bet sanācis tā, ka izrāpušies no viena grāvja, labo galvu īpašnieki attapušies citā, pagaidām nedaudz seklākā, bet ar plūstošajām smiltīm apakšā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?