ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2021-03-05 13:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Palasīju,
ko tas teātra direktors saka:

https://www.diena.lv/raksts/viedokli/latvija/moralos-kompasus-neviens-nav-atcelis-14258208

Okej it kā daudz kas meiko sensu un tml bet klātesoša ir parastā bieži sastopamā konservatīvo kaite - dievs velkas līdzi. Nu kā viņš nesaprot, ka dievs (monoteisms) ir par to pašu, ko viņš pamatoti pārmet politkorektumam. Tas atkal ir viens aksiomātiski patiesais viedoklis (kā saka krišjānis - patiesība) un tātad visi kas oponē ir ļauni. Tas ir tas pats politkorektums, skats no sāniem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2021-03-06 00:10 (saite)
Tas ko mēģinu saprast ir tas tavs koncepts ``vienkārši zināt``. Cik es saprotu tad mūziku saprast arī ir jāmācās tur nevar vienkārši zināt, nu tas ir tāpat kā valoda. Tu viņu zini un vari atkodēt vai nezini un nevari. Tb ja mums ir 2 teksti valodā ko es nezinu [ un vispār hieroglifos] un viens ir ģeniāla poēma, bet otrs kantora bilance tad es huj atšķiršu, nekāda ``tāpatzināšana`` nepalīdzēs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-03-06 08:49 (saite)
Ir daudzas lietas, kuras cilvēki "vienkārši zina". Sirdsapziņas balss būtu viens piemērs. Cilvēki (izņemot šauru grupu psihopātu) "zina", kas ir izdarījuši kādu grēcīgu lietu un instinktīvi par to kaunas. Šī zināšana izriet no līdzības ar Dievu pēc kura "ģīmja un līdzības" cilvēks taisīts. Zvēriem un lopiem šāda sajūta nepiemīt, jo viņi nav ēduši no ļaunā/labā atzīšanas koka.
Tieši tā pat mēs jau instinktīvi zinām kura māksla ir labāka, modernā "kaka pa kanvasu" vai "nēģeri repo par mauku drāšanu" un Bēthovens vai Mikelandželo. Mēs zinām tā pat vien, jo esam cilvēki. To der atcerēties un būt par to priecīgiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2021-03-06 10:59 (saite)
Tas izklausās skaisti, bet šķiet ka tas tā nestrādā. Sirdsapziņa bez zināšanas un saprašanas ir briesmīga lieta. Kaut kas tāds kā nevadāma lidmašīna. Ceļš uz katastrofu. Piemērs: Revolucionārā sirdsapziņa, ārieša sirdsapziņa, inkvizitora sirdsapziņa. Sirdsapziņa tur visur patiešām ir , piemēram inkvizitors no tiesas vēlas izglābt ķecera dvēseli. Ievaddati ir nepareizi => rezultāts ir briesmīgs. Bet sirdsapziņa ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?