Aufklärung ([info]avralavral) rakstīja,
Lēta, viegli pieejama kontracepcija, protams, samazināja mākslīgo abortu skaitu. Tādā ziņā šīs ir lieliskas ziņas. LV 1990. gados bija kādi 20 000 gadā, ja nemaldos, pirms pāris gadiem bija 4800, tagad ir ap 3800. Lieliskas ziņas! Varētu nospiest lejā līdz nullei.
Savukārt par evidences neņemšanu vērā, kā Tu raksti. Baznīcas mācība par kontracepciju ir iekšēji sakarīga un loģiska, tā izriet no laulātības akta svētuma premisām un no šo sakrālo darbību tiešās saistības ar dzīvības ieņemšanu. Bet, protams, ka cilvēkus, ka visam tam netic, par to nevar pārliecināt. Ir mēģināts argumentēt pret kontracepciju strikti dabīgo tiesību teorijas ietvaros, bet tas, manuprāt, īsti nedarbojas, tas ir, pārliecina tikai tos, kas jau ir pārliecināti.
That beeing said, pāvesta Pāvila VI 1968. gada enciklika par šo jautājumu, ko šausmīgi kritizēja arī daudzi katoļi, bija nevis evidencē nebalstīta, bet pravietiska par to, kas būs.
Izlasi brīvā brīdī teksta 17. paragrāfu un padomā par to #MeToo kontekstā, "pornogrāfija ir 37% no visa neta trafika" kontekstā, "60% no laulībām tiek šķirtas" kontekstā, "katrs trešais bērns LV aug tikai ar vienu no vecākiem" kontekstā, u.tml.:
http://www.vatican.va/content/paul-vi/en/encyclicals/documents/hf_p-vi_enc_25071968_humanae-vitae.html


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?