ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2020-08-13 19:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
go freegan :)
Modusam, Zazim un citiem kas te bīdīja morālās stājas:

Vegānisms ir priekš sisīšiem, vot šitas ir riktīga lieta

https://en.wikipedia.org/wiki/Freeganism


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]modus
2020-08-15 14:11 (saite)
Neko es nemēģinu pārformulēt tā, ka tiktu izkropļots ctulhu teiktais. Ctulhu burtiski apstiprināja, ka manos uzskatos ir pretruna, skaties šeit: http://klab.lv/users/ctulhu/185770.html?thread=3309482#t3309482 Vārds pretruna, lai kāda arī būtu tava attieksme pret propozīciju loģiku, nozīmē P&neP. Šādā nozīmē šis vārds tiek lietots arī predikātu loģikā un citās loģikās. Līdz ar to ar nepacietību gaidu, kad ctulhu atklās, kur ir šī pretruna.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-08-15 14:17 (saite)
Holy shit, man šķita, ka es šeit esmu visneciešamākais pedants... 🙄 Nē, vārds "pretruna" var nozīmēt arī citas, realitātē (kur formulas no sērijas "P ∧ ¬P" lielākoties vispār nav spēkā, jo probabilistically everything always adds up to normality) labāk piemērojamas lietas, teiksim, neatbilstību starp rīcību un izteikumiem vai starp savu rīcību un citiem izvirzītām prasībām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]modus
2020-08-15 14:39 (saite)
Manis pēc katru vārdu var lietot, kā vien vēlas, kamēr ir skaidrs, kādā nozīmē tas tiek lietots. Es paskaidroju, ko es saprotu ar šo vārdu un kas ar to tiek saprasts loģikā. Viss, kas mani šajā pavedienā interesē, ir tas, vai manos uzskatos tiešā vai netiešā veidā ir pretruna.

Precizējot iepriekš teikto, arī formulas, kas tiešā veidā nesatur P&neP, taču tāda formula no tām ir iegūstama, ir pretrunas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2020-08-15 14:42 (saite)
Mēģinājumi uztiept reālu (t.i., ne matemātisku) konstrukciju aprakstīšanai formālo loģiku neizbēgami beigsies ar šeit jau redzamo neauglīgo matu skaldīšanu par jēdzieniem, nevis par faktiem. Neesmu ieinteresēts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?