ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2019-10-14 21:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
jaunie zinātnieki pret zinātni?
https://www.delfi.lv/news/versijas/latvijas-jauno-zinatnieku-apvieniba-izm-solam-pa-jaunam-daram-pa-vecam.d?id=51544233

šite viņi raud par to ka LV gatavojas finansēt dalību EKA un CERN, un ka tad tipa naudu saņemšot tikai tie pētnieki kas nodarbojas ar kosmosu un kodolfiziku. Tikai tāda nianse, ka lielākā daļa zinātnes nozaru iet tur apakšā, tur ir gan materiāli tātad ķīmija, gan bioloģija, gan visa vaida elektronika un informātika.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2019-10-15 08:47 (saite)
Nu, dažus gadus atpakaļ laikam nav šogad. :) Lai nu kā, man no malas izskatās, ka tur varētu būt kārtējais Lv valsts pārvaldei raksturīgais agregātstāvoklis "labā roka nezina, ko kreisā dara", kā rezultātā LJZA šobrīd jūtas appisti un to attiecīgi pauž. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2019-10-15 08:54 (saite)
Tur ir dažas nianses. Vispirms izskatās ka šoreiz [ jocīgi bet nu okej] tie politiķi nav gluži stulbi. Jo notiek kas? ESF un daļēji ERAF finansējumi, kas vairāk tika paredzēti jauno ES valstu vilkšanai ārā no bedres tagad pamazām beidzas, tipa tagad jūs varat paši. Nu lūk un tā varēšana tad būtu līdztiesīgi ar saviem speciālistiem un infrastruktūru un resursiem piedalīties kopīgajos projektos. Viens no tādiem, nelieliem un vispārējiem ir piemēram COST, nu un tad tiek piedāvāts piedalīties lielajās eiropas pētnieciskajās programmās/ aģentūrās. Kas ir normāli.

Nu un otra lieta ir ka daudziem patīk LZP granti jo viņi ir samērā viegli uzrakstāmi, tiek ne pārāk stingri vērtēti un var dabūt mazu naudiņu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2019-10-15 10:09 (saite)
Vienīgais, pret ko iebildīšu, ka LZP grantus dabūt gan nav viegli, pat, ja vērtēšanas prasības ir piezemētākas. Vari apskatīties (neatceros tagad no galvas), cik mazs procents no visiem augsti novērtētajiem pieteikumiem reāli dabūja finansējumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2019-10-15 08:57 (saite)
Otra lieta ko var attīstīt ir sadarbība ar lielajām Eiropas un ne tikai universitātēm, viņiem arī vajag sadarbību un kopīgi projekti līdz ar to notiek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?