ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2019-10-08 14:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ja pasēž un padomā
Tātad kā izskatās šeit vairākkārt aprunātās planētas atmosfēras sastāva izmaiņu problēmas risinājums:

Es te pamatā runāju tikai par jau esošām tehnoloģijām tāpēc ne par perspektīvo kodolsintēzi un kosmiskajām saules elektrostacijām.

1) Zemes un ūdens transports - elektriskais. Akumulatori un elektromotori + elektriskais dzelzceļš. Jūras transports lielu kuģu gadījumā - atomdzinēji. Paliek gaisa transports, bet tas dod relatīvi mazu ieguldījumu + perspektīva ir hidrazīns vai ūdeņradis kādā kompaktā formā - metālu hidrīdi, elektrolīze.
2) Elektrostacijas - AES, brīderi.
3) Organizatoriskie/ juridiskie pasākumi - ierobežot mārketingu.

Ar šito pa lielam vajadzētu pietikt.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2019-10-09 15:21 (saite)
Gaļa ir nepieciešama kā pārtikas produkts. To var iegūt vai nu no lopiem vai nu šūnu fabrikās. [Starpvariants, t.s. reducētie lopi, kur aug nekustīga midificēta, piemēram, vista praktiski bez smadzenēm]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]modus
2019-10-09 15:43 (saite)
Nepieciešamība vienmēr ir relatīva pret kaut ko. Mēs runājām par to, kas ir nepieciešams lopkopības izbeigšanai, un es rakstīju, ka, kaut arī in vitro gaļas industrijas attīstība ir noderīga lopkopības izbeigšanai, tomēr nav nepieciešama. Kāpēc tu tagad maini tēmu un sāc runāt par nepieciešamību kāda cita mērķa labad?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2019-10-09 15:51 (saite)
Problēma ir tajā, ka mums ir nepieciešama lopkopība, lai iegūtu gaļas produktus. Līdz ar to mēs nevaram izbaigt lopkopību kamēr tai nav tehnoloģiskas alternatīvas. ``Pierunāšanas`` veida alternatīvas kā vegānisms nav risnājums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]modus
2019-10-09 16:57 (saite)
Jā, lopkopība šobrīd patiešām ir nepieciešama tam, lai iegūtu dzīvnieku gaļas produktus, bet no tā neizriet, ka mēs nevaram izbeigt lopkopību, un alternatīva ir: augkopība + pārtikas tehnoloģijas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2019-10-09 17:01 (saite)
Ja ar pārtikas tehnoloģijām saprot gaļas šūnu fabricēšanu, tad jā ar to var aizstāt lopkopību, tā izskatās. Kamēr to fabriku nav - nav ar ko aizstāt. Un nē nekādi sojas, tofu un tml produkti nederēs, jo tie garšo citādi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?