ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2019-08-27 15:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
suņi rej, karavāna iet
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/ekonomika/preteji-vides-sargu-bridinajumiem-krievijas-peldosa-aes-sakusi-celu-arktika.a329875/?utm_source=inbox&utm_campaign=news&utm_medium=frontpage


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2019-08-28 17:25 (saite)
Un cik saprotu, tad ziņojumi par radiācijas līmeni un ilgumu apkārtnē arī ir atšķirīgi. Tādēļ man izskatās, ka šis Krievijai tiešām ir paterns - ja notiek šmucīte, tad vai nu vispār slēpt, vai minimizēt sekas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2019-08-28 17:32 (saite)
ziņojumi arī var būt atšķirīgi, atkarājas no mērījumu vietas un laika, jo kontaminācija bija punktveida ( sprādziens) un tālāk ir kā vēji/ straumes to iznēsā un kas par izotopiem.

Ja godīgi mani vairāk interesē kas tas vispār par verķi, ja tiešās plūsmas kodoldzinējs, tad tas taisa episku šmuci arī bez avārijas, ja kaut kāda hitra divkontūru sistēma, tad krievi ir malači jo neviens neko tādu tik kompakti vēl nav dabūjis gatavu, savukārt ja vienkārši tajā izstrādājumā bija kāds izotopus saturošs aprīkojums (sensori, RITEG baterija, etc) tad šmuce ir tiešām maza un nav ko vibrēt. Bet nujā baidos ka viņi to neteiks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?