ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-07-16 16:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ja mums ir 2 sistēmas, vienā ir iestrādāti kontroles mehānismi, otrā nav, tad vienā ir [lielāka] brīvība izdarīt kļūdas, otrā nav [ir mazāka]. Liberāļi man te saka ka liberālisms esot brīvība izdarīt kļūdas. Jautājums: Kāpēc tāda vajadzīga?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2018-07-17 13:54 (saite)
ķīnā [tagad neatceros kuru dinastiju laikā] exāmeni uz ierēdņu vietām tika praktizēti

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-07-17 14:06 (saite)
Tas ir pavisam kas cits. Šaura profila darbinieku ir viegli eksaminēt. Pavisam cits ir, kad tu vēlies atrast labāko valsts galvu. Nu nenoeksaminēsi tu Čerčilu, De Gollu vai pat Trampu. Labi vai vismaz efektīvi (nav svarīgi kāda tava personīgā attieksmes) valstsvīri ir parasti 'one of the kind'. Imo tur arī vajadzīgs talants un talants ir pārbaudāms tiktai praksē, tad kad cilvēks jau darās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-07-17 14:45 (saite)
Hm. Vot piemēram mūzikas lauks - kā tur ir? Cik es saprotu tādi gadījumi kad uzrodas ģeniāls komponists vispār bez attiecīgās izglītības ir, emm reti? Vispār ir? Attiecīgi - vai ir kāds minimums lai talants tiktu realizēts, zem kura cilvis var būt cik grib talantīgs bet nekā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2018-07-17 16:23 (saite)
TBH, valsts vadība jeb statesmanship (atskaitot mantotās monarhu un tiem pietuvinātā galma pozīcijas) lielākajā daļā civilizētās pasaules ir bijusi tieši amats ar tam piesaistītu speciālo izglītību. Tikai ar universālas sufrāžas samērā neseno ieviešanos lielas šo profesionālo kadru daļas ir aizvietojušās ar pēc tautas simpātijām ieceltiem īslaicīgiem posteņiem bez rakstītiem profesionālajiem kritērijiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-07-18 15:08 (saite)
To sauc par 'grooming'. Tā nav izglītība tādā izpratnē kā saprot šodien. Tur faktiski cilvēks no bērnības tika gatavots amatam un es domāju, ka tā bija samērā laba prakse. Tas sūda bakalaurs, ko tagad iegūst 'augsti izglītotie' domāts uz nagliņas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?