ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-07-09 23:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kā tas ir ar psihiatriju
Konservatīvie plaši pārstāv uzskatu ka piemēram transseksalitāte un arī dažādas seksuālās orientācijas ir psihiskas novirzes. Jo, kā transpersonu gadījumā cilvēka pieredze un jušanās neatbilst viņa anatomiskajai uzbūvei. Tas ir - cilvēks uzskata/ pieredz to , kā nav. Psihiska novirze. Nu tāpat kā kad cilvēks jūtas Napoleons vai eņģelis. Labi, tik tālu skaidrs. Jautājums - kā šādā aspektā šie paši konservatīvie reaģē uz citiem cilvēku uzskatiem/ jūtām/ pieredzi par to kā nav - tas ir visu veidu reliģisko un mistisko pieredzi. Ja konservatīvie ir godīgi tad arī šis viņiem jāklasificē pie psihiskām novirzēm aiz tiem pašiem iemesliem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krishjaanis2
2018-07-10 00:24 (saite)
Viena lieta, kā jūties par sevi, bet cita, kā jūties par pasauli, t.sk. savu dzimumu. Lai gan taisnība, mums var būt nepareizi uzskati gan par pasauli, gan par sevi, sadirsta gan subjektivitāte, gan objektivitāte. Ateisms, piemēram, ir sadirsta objektivitāte, aplami uzskati par pasauli, bet transsex ir aplami uzskati par sevi, sadirsta subjektivitāte. Tiesa, bieži pārklājas - aplami uzskati par sevi ved pie aplamiem uzskatiem par pasauli un otrādi. Šķitums un realitāte.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-07-10 00:29 (saite)
Ateisms ir kad nešilierējas :)

Ja krišjānis nebūtu lekcijās gulējis viņš zinātu tādu lietu kā Okama princips => ateisms ir komapktākais esamības skaidrojums, savukārt subjeltīva reliģiska pieredze jeb tā saucamās atklāsmes ir tas pats kas ja cilvēks jūtas ne savā dzimumā vai vispār domā ka ir zils ponijs. Drusku cits novirzes saturs, bet būtība tā pati.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2018-07-10 02:56 (saite)
Atkal sākās bērnudārzs. Tu laikam esi nogulējis visas iespējamās dzīves lekcijas un neskaitāmus komentārus no kristiešiem, ja vēl neesi sapratis kaut vai tādus basics, ka kristietība nav kaut kāds “skaidrojums” nedz versija, spriedēlējums, hipotēze par to, kā lietas un pasaule ir. Kristietība nav teorija, dummy. Un saukt visu, kas nepatīk vai ir par sarežģītu saprašanai par novirzēm ir novirze pati par sevi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2018-07-10 09:55 (saite)
/ ka kristietība nav kaut kāds “skaidrojums” nedz versija, spriedēlējums, hipotēze par to, kā lietas un pasaule ir. Kristietība nav teorija, dummy. /

Nu tad vēl jo vairāk. Ja kaut kas nav ne teorija, ne hipotēze, pat ne konjektūra, tad kas tas ir? Kas paliek? Nostāsts? Tenkas? Muldēšana? Troksnis?

Redzi, jebkurš apgalvojums par pasauli/ esamību ir hipotēze. Nu tikai ne visas hipotēzes ir patiesas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2018-07-10 00:37 (saite)
//Tiesa, bieži pārklājas - aplami uzskati par sevi ved pie aplamiem uzskatiem par pasauli un otrādi./

Nu tā varētu būt, piemēram krišjānis domā ka viņā dzīvo spoks un rezultātā tic spokiem un pārējam garīgumam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?