ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2018-01-22 18:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Zbiggy strikes back
also pa to laiku pie mums:
http://jauns.lv/raksts/zinas/267422-arhibiskapam-stankevicam-izdevies-parliecinat-zalzemniekus-neatbalstit-stambulas-konvenciju


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kjiimikjis
2018-01-23 23:47 (saite)
Šobrīd praktiski neiespējami realizēt; pie pietiekama atbilstoši pārliecināto īpatsvara visādi brīnumi var sanākt. Islāma gadījumā arī teorētiski ir varianti; pirmsrevolūcijas Irāna, piemēram, šajā ziņā bija salīdzinoši savietojamāka ar sekulārisma konceptu, nekā pašreizējais režīms. Protams, par optimālu to variantu nenosaukt, bet vismaz kaut kāda liecība par to, ka nevis "neiespējami", bet tikai "problemātiski un mazvarbūtīgi". Tiesa, tie ir tikai teorētiski prātuļojumi, pašreizējā situācijā tuvākajos platuma grādos galīgi ne līdz tam.

Jāatzīst, ka islāma gadījumā Eiropā tāda veida lobijs, kā kristietībai, ir neiespējams. Tam ne tikai nav tāda mēroga ietekmes (t.i., sekotāju īpatsvars potenciālo vēlētāju starpā), bet pat negatīva ietekme asociēšanās gadījumā - jo vidusmēra cilvēkam tomēr islāms asociējas tikpat kā vienīgi ar teroristiem (un būsim reāli, tās ir visplašāk atspoguļotās izpausmes jebkura politiskā spektra mēdijos), attiecīgi, es nezinu, kādas vielas jāaplietojas kādam politiķim, lai tā piepeši izdomātu bīdīt šīs grupas intereses.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?