creature ([info]creature) rakstīja,
@ 2006-02-04 23:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ne-realitāte
Liekas daudzi šeit slimo ar realitātes nepilnvērtības sajūtu (šeit viņi nereti jūtas labāk nekā realitātē, var parunāties labāk ar cilvēkiem, iepazīties ar cilvēkiem, u.c.), man ir otrādi, es drīzāk sirgstu ar virtualitātes nepilnvērtības sajūtu. Īstenībā man ļoti ir nepieciešams acu skatiens, žests, balss tonis, u.c., lai sakarīgi izpaustu savu viedokli un lai sakarīgi uztvertu otra sacīto. Pēc maniem ierakstiem varētu šķist, ka staigāju apkārt bēdīga un sagruzijusies, patiesībā es ļoti daudz smejos, daudz runāju un aktīvi žestikulēju. Vispār man ir daži cilvēki, kurus es realitātē un virtualitātē varu savienot, bet daži, kurus nē. Virtualitāte ir malds, tā pat neizpauž kaut kādu tavu apslēpto pusi vai kā, drīzāk tā ir kaut kādu iezīmju kopums, kurš sastāv no daudz, tava rakstura šķautnēm, (kādā garastāvoklī tev labāk patīk rakstīt, cik daudz tu par sevi gribi atklāt, cik slinks tu esi, lai padomātu par valodas stilu, utt.), kamēr citas tiek aizmirstas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]fake_plastic
2006-02-05 11:30 (saite)
un kā ir ar mani?? var savienot??

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]creature
2006-02-05 12:09 (saite)
īstenībā pat jā, liekas, ka tevi var savienot :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]f
2006-02-05 16:06 (saite)
man bija doma jautāt to pašu, bet pievaldīju mēli (un arī šis neskaitās kā jautājums).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2006-02-05 19:53 (saite)
Kā virtualitāte var būt malds? Visas šķautnes taču ir tavas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]creature
2006-02-05 19:57 (saite)
Tas kopums ir malds par kaut kādu tavu esību. Vienkārši, kad mēs spriežam par virtuālu cilvēku, mēs nevis ņemam vērā šīs šķautnes, bet pārāk vispārinām, vienkārši man liekas, ka no virtuālā civlēka ļoti maz var spriest par reālo cilvēku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2006-02-06 18:41 (saite)
No vienas puses gribētos piekrist. Bet no otras kaut kā dīvaini sanāk - tu projecē virtuālajā kaut ko, kas neesi tu, vai kas nav būtiska tevis daļa? Diez vai tas ir tik viegli iespējams. Drīzāk varbūt varētu runāt par teiktā nolasīšanas kvalitāti, par spēju redzēt saikni, kas varbūt arī jātrenē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]creature
2006-02-06 20:09 (saite)
Bet tu nevari zināt (mani nepazīstot), vai man, piemēram, patīk rakstīt, kad esmu sagruzijusies, vai arī es vispār esmu sagruzijusies. Vienkārši tās nianses ir tik daudz, ka nevar īsti spriest. Un par to būtisko daļu, tas arī diezgan individuāli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2006-02-07 01:16 (saite)
Jā... un nē.
Patterni.
Cilvēki protams ir unikāli, neatkārtojami (un satriecoši lieliski bieži vien), taču pārsvarā uzvedība, ja vien pie tās speciāli nepiestrādā, seko mazākās pretestības ceļam, līdz ar to parasti tas, ko raksta, ir kaut kā samērojams ar cilvēku pašu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]creature
2006-02-07 10:39 (saite)
tieši tā "kaut kādā mērā", tā ir maza maziņa daļiņa un tu parasti nav īstas skaidrības no kurienes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2006-02-07 10:57 (saite)
Ak tā? Bet ja mēs cilvēku redzam kā vēlmju, tieksmju un apziņas savijumu, tad arī šādu dažu pavedienu ieraudzīšana, ko dod - pie tam, ja jau virtualitāte tik ļoti atšķiras no ikdienas dzīves, tad pavedienu, par kuriem varbūt nemaz nebija ne jausmas. Var jau būt, ka nezinot šo personisko kontekstu, tas neko nedod; es gan nebūtu tik drošs to apgalvot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?