Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2010-11-30 12:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
bērnam nav nepieciešami abi vecāki vai "pilnvērtīga ģimene". bērnam ir visnotaļ vienalga, vai par viņu rūpējas abi vecāki, viens vai vispār nevecāks.
bērnam [un ikvienam] vajag tik vien kā vidi, kurā viņu nečakarē.

tieši tāpēc ir daudz mazāk gļuku attiecībās ar, piemēram, laimīgu šķirteņu ex-bērniem, nevis ar tiem, kuri nākuši no ģimenēm, kuras varonīgi turējās kopā kā stahanovieši "par spīti". vat pat no tām, kur "viss it kā labi, bet".


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]peggija
2010-11-30 17:25 (saite)
Baigi niez nagi kaut ko pateikt, taču šī ir tik subjektīva tēma... Kā jau vairums... Viss atkarīgs no pieredzes. Un nesaprotu kā var noteikt to, vai bērns ir laimīgāks ar vai bez abiem vecākiem, jo cilvēks jau izpaužas un izdzīvo dažādus posmus savā dzīvē un nevar taču zināt kā vecāku būšanas/nebūšanas ietekmēs viņa laimīgpastāvēšanu pilnīgi visu dzīvi vai arī kā ir jau ietekmējusi kādā konkrētā posmā. Aj, nu es jau aizrāvos. Ja no mana rakstītā neko nevar saprast, tas jau arī nekas. Galvenais, ka pati saprotu sevi :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2010-11-30 17:30 (saite)
šeit es, protams, spriežu pēc sevis - jo esmu dzīvojusi gan ģimenē, gan tikai ar māti, gan ar pavisam citiem radiem, un, godīgi sakot, man bija vienalga, kurš man dos ēst utt :)

tobiš doma šāda - ja bērns jūt gādību, rūpes, siltumu, ir samērā nebūtiski, no kādiem/cik daudziem avotiem tas viss nāk :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]peggija
2010-11-30 20:06 (saite)
Apsveicami, ka nejūties apdalīta ;)
Es tomēr par visiem 100% uzskatu, ka gan tētis, gan mamma dod katrs savu mīlestību, katrs kaut ko citu iedod. Tas līdzsvars starp tēva mīlestību/rūpēm/klātbūtni un mātes (citādāku) mīlestību/rūpēm/klātbūtni būtu nepieciešams katram bērnam/cilvēkam. Bet nu labāk par šito nevajag strīdēties. Galu galā nemēģināšu Tev iestāstīt, ka Tev tagad jājūtās traumētai utt. :)
Vienīgi kaut kā žēli sametās, ka drīz uz ģimenēm, kas sastāv no tēva,mātes un bērna/bērniem, būs muzejā jāskatās. Nu mazliet pārspīlēju, bet doma skaidra.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2010-11-30 22:24 (saite)
nu, arī šāds ģimenes modelis, galgalā, ir tikai viens no iespējamiem visu cilvēcisko ģimenes modeļu starpā. īpašu traģēdiju nesaskatu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?