Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2009-11-26 16:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
[tomēr man joprojām ir daudz brīva laika, jo ignorēju netu, un rūta čaika no atbalsta centra "vecmīlgrāvis" turpina ignorēt mani, tāpēc, lūk, ar kādām šausmās tas beidzas]

ir tāds neaprakstāmi atbaidošs seriāls "gossip girl", mūsmājās zināms ar segvārdu "hameleonu rotaļas: koledžas gadi".
taču ir kas vēl baisāks - grāmatu sērija, pēc kuras motīviem tapis šis seriāls, un ar kuru man bija fiksa iespēja [pa diagonāli] iepazīties.

tas ir pilnīgs pizģec!
stefānija meiere ar visām "krēslām" viņai līdzās izskatās pēc eiripīda, kanta un folknera kopā ņemtajiem. tā nav literatūra, pat ļoti slikta nē. drīzāk atgādina aizvēsturisko lasītāju konkursu "raksti savu romānu pats" tīņu avīzes "laba" lappusēs. vai lasītāju vēstules žurnālam "žirafe".
turklāt autore cieš no smagas amnēzijas. grāmatu varoņi ik pa brīdim atceras pagātnes notikumus, taču nez kāpēc viņu atmiņas grāmatā nr.8 it nemaz nesaskan ar grāmatā nr.3 aprakstītiem notikumiem, kurus viņi собственно atceras. labi, kurš gan ir spējīgs atcerēties tādu sviestu tik daudzu grāmatu garumā, taču pat vienas un tās pašas grāmatas ietvaros varone sākumā pārdzīvo par lieko svaru, taču tikai dažas lappuses tālāk blenž spogulī un pārdzīvo dēļ savām pārmērīgi kaulainām kājām.
uz šāda fona nobāl tādi sīkumi kā pilnīgs sižeta iztrūkums, absolūta paredzamība utt.

un it kā varētu par to nemaz nerunāt, taču. šīs grāmatas pasaulē ir absolūts bestselleru bestsellers, un es te ik pa brīdim dzirdu gaudas par to, ka lv nav spēcīgas komerciālas literatūras, nav dena brauna ar "jauno kultūrvēsturisko šedevru" [ha, ha], bet es saku - nevajag arī! pasaules bestselleru topos darās мрак и ужас! iesaku sākt tulkot un eksportēt "lata romānus". norīs, neaizrīsies, prasīs vēl.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]juuuda
2009-11-26 17:40 (saite)
ogres humpaļos pilns ar visādiem bestselling kakučiem angliski. tāda sajūta, ka tur, britānijā, pilnīgi visas grāmatas ir bestselling, jo pilnīgi uz katras ir tā spīdīgā uzlīme "bestselling"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]aluka
2009-11-26 17:48 (saite)
: D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rasbainieks
2009-11-26 20:56 (saite)
a čo, saki jāskatās? es esmu rūdīta ar "mīli mani mūžam", es visu varu! (par šito es vēl uzrakstīšu)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2009-11-26 22:31 (saite)
kāpēc es neko par tādu "mīli mani mūžam" nezinu? :(

nē, nu, seriāls ir samērā garlaicīgs, tāds cruel intentions, tikai daudzās identiskās sērijās, lai gan brīžiem netīšām ņirdzīgs, jo visas tās драмы школьного двора, bet grāmatas - ā, tās mani satrieca!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?