Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2018-12-14 10:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:grāvis

hahā, pēc iesalnieka tvīta, kurā viņš pieprasa linčot grāvja vidusskolas direktoru par naida lol kurināšanu, re:balticai būs vēl vairāk jānopūlas, lai kāds nelatvietis ar viņiem stātos jelkādos kontaktos.

runājot par konkrēto pētījumu: rēcīgi, ka "bezmaksas sabiedriskais transports veicina sociālo noslāņošanos (!), jo bagātākie bērni (!!) ar rīgas satiksmi aizbrauc uz centra skolām". grāvja skolu noriets ir tāda čūska, kas kož pati sev astē. stokpota kasiere, piemēram, kas dzīvo grāvī, savu divus bērnus vadā uz centru. mūsu mājā nav neviena skolas vecuma bērna, kas nemācītos centrā. rezultātā ir rajons, uz kuru cilvēki pēdējā laikā pat visai aktīvi pārvācas, jo mežs, jūra n šit, bet kura pakalpojumus neviens nevēlas izmantot, rezultātā tie jūk un brūk.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]neraate
2018-12-14 10:41 (saite)
es arī ar ļoti lielu interesi un mazliet šausmām lasu to pētījumu. man ieprikaļīja tas sašutums par Cielēnas dzejoli un māmiņas komentāru par ņirgāšanos. jo vispār jau tieši par to pašu cepas mazāku klasīšu latviešu bērnu vecāki ar tieši tādiem komentāriem, tikai bez nac.nokrāsas. un tas, manuprāt, pierāda to, cik līdzīgas problēmas ir visur un cik ļoti atrauti no visiem ir tie, kas sastāda materiālus un atsēž tur līdz pensijai

(Atbildēt uz šo)


[info]telefontubbie
2018-12-14 10:59 (saite)
Tieši tā - ja pakalpojums nav pieprasīts, tam "jābankrotē" un jātaisas ciet. Ja skolas būtu labas un piedāvātu kko unikālu vai foršu, tad tur vecāki gribētu vairāk laist bērnus, bet ja piedāvājumā pie tāfeles dod penzejas vecuma sagrabējušus učikus, tad balle beigta.
Pētījumā apmēram izlobīju 2 secinājumus, ja vecākiem vienaldzīgs bērnu liktenis, viņi nerūpēsies viņus sūtīt labākā skolā vai pēc skolas kaut kā nodarbināt, lai uzlabotos arī sekmes,nu ja vecākiem principiāli "krim naš" un bērnus ostas rajončegā uzturēt, tad vainīgi arī vecāki, ne tikai sensenā birokrātiskā segregācija. Jo bērni paši nevar mainīt pamatskolas, vajag vecāku iesniegumu un parakstu. Vidusskolu varbūt var paši mainīt, ja kkas nepatīk.
Kompleksa problēma, kam risinājumu vajadzēja 90tajos, bet tad tur būtu daudz plašāki "skolu aizstāvju" protesti, jo penčiki pēdējos gados ļoti aktīvi mirst, kas vēl 90tajos gados bija žiperīgi 50gadnieki.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?