Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2016-09-20 23:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
sākumā es domāju, ka viņš runā pa mobilo. bet nē, viņš vienkārši runāja.

sākumā bija stāsti ar vadmotīvu "man piedāvā - es atsakos". visi mikriņu šoferi mani jau pazīst un saka: kāp iekšā, bračka, aizvedīsim par velti. bet nē, es vienmēr samaksāju. tagad braucu uz galeriju centrs, speciāli uzpucējos, nomainīju krosenes pret kurpēm. džeki man piedāvā: sak, bračka, atvedīsim tev no ārzemēm firmas džinsus, apavus, saki tik, kādus, bet es labāk samaksāju. eiro 60, 70, pat 100.

tā uzmanīgāk sāku klausīties pie sarkandaugavas, kad viņš iesaucās: sarķene! un panesās sieviešu tēma. sarķenē es sešus gadus dzīvoju ar meiču, bet tad mums dzīvokli atņēma. man ir dzīvoklis grāvī, es viņai saku: dzīvo ar mani. bet izrādījās, ka viņai ir problēmas. viņa plēš stiklus, dedzina mantas. es viņai saku: nekā personīga, vecenīt, bet tev jāiet uz traķeni. tur arī viņa joprojām atrodas. es ciemos nebraucu, jāved cigaretes, bet man pašam vajag. piena paku es aizvestu, bet viņa prasa cigaretes, daudz.

uz romantisko atmiņu fona viņš centās iepazīties ar vistuvāk sēdošo sievieti, kura nereaģēja un izvilka mobilo. samsungs? tev ir samsungs? samsungs - tas ir banāli. lūk, ja tev būtu [kaut kāds aifons hujaifons], tad es teiktu: o, skat, arī rīgā tādi ir! bet samsungs - tas ir banāli!

pamanot, ka sievietei ir laulību gredzens, viņš ņēmās atvainoties, bet, kad viņa izkāpa ārā, kritika atjaunojās. precējusies. no 3 līdz 4 viņai bija jāvāra zupa, bet nu jau 7, un viņa tikai tagad brauc mājās. es, ja manējā man saka: gribi ko karstu? uzsildīšu tev mikroviļņu krāsnī sviestmaizi, atbildu: man vajag boršču. svaigu, gardu, kārtīgu. es taču neprasu neko daudz, es taču neprasu soļanku. soļanku taisa no 5 veidu gaļas [tālāk seko detalizēts soļankas receptes atstāsts]. apmēram uz to brīdi es arī izkāpu. o, pārītis! vēl skolu nav beiguši, bet jau rociņās staigā. man pašam daudz, man pašam jau 40 (psc, te nodomāju es, psc, šis cilvēks, kurš izskatās vismaz uz 60, ir tikai 6 gadus vecāks par mani)

***

mikriņos jauna reklāma. "tevi kaut kas kaitina? neraksti cibā, iesūti apollo sos un laimē putekļusūcēju!"


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lennay
2016-09-20 23:23 (saite)
Faktiski cibas leitesti :)

(Atbildēt uz šo)


[info]mirdzums
2016-09-21 14:42 (saite)
Paldies Tev, Grāvja/mikriņu korespondente!!
Tu manu pusdienu pauzi padarīji vnk lielisku.

(Atbildēt uz šo)


[info]zivs
2016-09-26 23:18 (saite)
Fantastiska reportāža. Un reklāmas interpretācija tik patiesa :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?