Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2016-09-03 20:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pirmsākumos bija divas tautas - latvieši un ebreji. ebreji bija nešķīsti mežoņi, tāpēc mozum bija jādod viņiem baušļi. bet latvietim baušļi nav vajadzīgi, jo latvietim ir pats galvenais bauslis - sirdsapziņa. ebreji drīz izzudīs, novaldījuši 3000 g, domā, ka baigi krutie, bet mozus teica - tie, kas bauslību pārkāpj, taps iznīcināti. lavieši gan paliks, jo ir īstenie indoeiropieši. lietuvieši? nē, viņi ir samaitājušies ar poļiem un kristietību. visa gudrība ir latvju dainās, bet pieejams ir tikai 10%, pārējo slēpj. tāpat kā vatikānas slepenās bibliotēkas. bet esmu lasījis daudz gudru grāmatu, un visās bija - vai zini, kas? salavecis. tāpēc esmu izmācījies par salaveci, jo viņš ir tas, kas dod cilvēkiem brīnumu. kam tu vēl prasīsi brīnumu? ne jau nu sātanam!

viņam ir džemperis ar āmuļiem, bārda un spieķis ar uzrakstu "latviešu salavecis", viņš sēž ar konfekšu maisu zilākalna pakājē. kamēr vasarā nekas nopietns nenotiek. meklē domubiedrus. lietus laikā patveras mašīnā, bet citādi sēž, šķirsta mistēriju, dala končas un runā ar cilvēkiem.

zilaiskalns vispār zašibisj vieta, meži, ogas, visapkārt klīst vietējie alkāni un nevietējie cilvēki ar svārstiem, turklāt uzskates materiālos var izlasīt, ka vārds "zilais" ir cēlies no vārdiem "zīlēt" un krievu "sila" (spēks).


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sw
2016-09-03 21:14 (saite)
latvietim ir nevis sirdsapziņa, bet gan tikumīgi latviskā dzīvesziņa. ja ir tāda, tad sirdsapziņas drīkst arī nebūt, jo tak svēts cilvēks.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?