Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2016-06-08 15:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
šodien jūtamies saguruši no bioloģiskās daudzveidības un mētājamies gultā (esmu pabeigusi stiklus un iesākusi tepat nopirkto*, ļ, kruta abi divi).
šodien arī sapratu, ka tomēr izjūtu diskomfortu, atrodoties vidē, kurai neklājas tik labi kā tai, kuru es apdzīvoju (man ir kaut kāds patoloģisks skaudības iztrūkums kombinācijā ar hiperatbildību/mistisku vainas sajūtu). ja es būtu rietumeiropiete, šķiet, sen salūztu zem baltā cilvēka sloga. bet tā mierinu sevi, ka tomēr arī nāku no ekonomiski atpalikušā reģiona. lai gan nav patīkami just, ka tevi čakarē (protams, protams, esam saskārušies arī ar nesavtīgu interesi un vēlmi palīdzēt, ieteikt, parādīt, bet, teiksim tā, nedaudz mazāk). gruzīni, izrādās, melo apbrīnojami identiski (nez, vai citi arī?). neliela pauze, skatiens pār plecu, it kā iedvesmu meklējot, un tad - meli (pārsvarā par preču un pakalpojumu cenu). taču viņi ir arī naivi, jo uzreiz notic tam, ka: bet vakar es (piemēram) nobraucu šādu pašu attālumu par (50-70% mazāka cena).

*https://www.goodreads.com/book/show/33687.Eastward_to_Tartary


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]inese_tk
2016-06-08 16:38 (saite)
man bija sajūta, ka gruzīni kaulēšanos un appišanu uztver kā spēli/rotaļu, ja sanāk - ir priecīgi, ja nesanāk - arī nekas un priecājas, ja otrs arī iesaistās rotaļā. toties armēņi to visu dara tā ļoooti nepatīkami, jo vairāk tu pretojies un negribi viņa āķi ierīt, jo viņi paliek drūmāki, nelaipnāki un riebīgāki. viņi negrib rotaļāties, viņiem vienalga par spēli, viņi grib tikai iztukšot tavu maciņu, jo tukšāku, jo labāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2016-06-08 16:42 (saite)
lūk, man laikam par gruzīniem liekas kā tev par armēņiem (bet nu, protams, tas ir subjektīvi).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]inese_tk
2016-06-08 16:52 (saite)
Armēnijā esi bijusi? būtu baigi interesanti zināt, kā Tev liktos tur :D

p.s. ļoti iespējams, ka kopš tā laika, kad es biju Gruzijā, gruzīni palikuši drūmāki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2016-06-08 16:52 (saite)
vot, laikam tomēr neaizkulsimies tik tālu :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]inese_tk
2016-06-08 16:59 (saite)
nekas, nekas. ja vien nav kaut kādas īpašas intereses tur (no sērijas, meklēt tēva māsīcas mātes brāļa brālēnu), tad nevajag arī. ok, vēsture tur sena un bagāta, bet cilvēki nav ne uz pusi tik forši kā Gruzijā, daba sausāka un tuksnešaināka (un putekļaināka) un, ja Gruzija tomēr skatās Eiropas virzienā, tad Armēnija ir ļoti prokrieviska. to ļoti jūt.
ok, runāju protams, izejot no tā, ko novēroju tur pirms gadiem, hmm, laikam pieciem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?