Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2016-04-13 11:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:huiņa ar linkiem

un vēlreiz par vitamīniņiem un garastāvokļiem:

http://botalex.livejournal.com/139752.html



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]crescendo
2016-04-13 14:09 (saite)
Nja, un kā ieraudzīju 'fufu, folātu vajadzība grūtniecēm ir pārspīlēta, re kā Kanādā visām folātu serumā pietiek, ļoti kvalitatīvs pētījums to apliecina=populācijā visiem folātu serumā pietiek'.

Loģiski, ka valstī kur jau labu laiku ir kategoriski aizliegts tirgot miltus vai to produktus, kas nav īpaši bagātināti ar folskābi, populācijai folskābe uzturā pārsvarā pietiek.

Bet tas nekādi nav pārtulkojams uz Eiropu (vai to pašu Krieviju), kur folskābi neviens pie miltiem neliek. tik, cik pie Kellogsiem (bet kurš mūsdienās ēd kellogsus?) Nevaru atrast linku, bet links bija no NHS - pat ar uztura dienasgrāmatu ēdot pēc pārliecības veselīgi, vairums grūtnieču apēda tikai pusi rekomendētā folskābes daudzuma. Ergo, visām grūtniecēm iesaka dzert folskābi tikko uzzin par grūtniecību. Ideāli, ja divus mēnešus iepriekš. Jo pie folskābes trūkuma nervu caurulītes defekti nav megareta parādība.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2016-04-13 16:39 (saite)
a vai tad viņš par folskābi grūtniecēm sprēgā? nē, un arī par b12 vegāniem, b1 dzērājiem un vēl šur tur.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2016-04-14 11:47 (saite)
Mītu otrajā daļā sprēgā.
Недавнее очень качественное канадское исследование показало, что дефицит фолиевой кислоты у женщин в в общей популяции сильно преувеличен.
(nav pārspīlēts, vienkārši Kanādā jau gadiem visu miltu izstrādājumus patērējošo populāciju, ne tikai grūtnieces, viltīgi baro ar folskābi pret viņu gribu)
Однако есть большое количество исследований, рекомендующих прием отдельно фолиевой к-ты в I триместе для профилактики дефектного развития нервной трубки (есть такая очень редкая, но неприятная патология).
10.3 uz 1000 populācijās, kur folskābe tradicionāli uzturā iztrūkst un nav tradīcija to iebarot caur miltiem vai vitamīniem nekādi nav 'ļoti reta patoloģija'. 'Ļoti reta' būtu zem 1 uz 10 000
(Un tas skaitot tikai smagās uz reiz redzamās šīs kategorijas patoloģijas. Ir vieglās. tās ir vēl biežākas, bet nav tik nepatīkamas. Spina Bifida Occulta kā biežākā).


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2016-04-14 11:48 (saite)
mm, ok, moš pārdomāja, jo komentāros atkal runā par labu folskābei (jā, es izlasīju VISUS komentārus!)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zirka
2016-04-13 15:25 (saite)
vīniņiem un garastāvokļiem

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?