Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2015-05-25 09:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
dots: dēļu-plākšņu būda mežā maršrutā jaunciems-vecāķi, tuvāk vecāķiem. cilvēku nav, bet tie pavisam noteikti tur mitinās. toties ir uz vietas 3 suņi, 1 kucēns, 1 melns mazāks, 1 balts lielāks (kucēns nav abu pārējo radīts; abiem lielākiem ir siksnas, bet ļ. dažādas). suņi ieslēgti būdā, bet divi mazākie pa šķirbām lien laukā un skraida apkārt (prom neskrien), lielākajam mazliet pabīdījām dēļ un izlaidām saulē. joka pēc piedāvājām banānu (apēda) un ūdeni. pie būdas mētājās arī pāris tukšas suņu barības bundžas. kopumā suņi neizskatījās slikti vai novārguši, tikai mazliet nobijušies.

jautājums: kas tas ir un kā viņi tur nokļuva? zagti (priekš kam?)? noklīduši un savākti?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]neraate
2015-05-25 10:10 (saite)
ja šķirnes, tad kaktu pavairotāji. vai vnk cilvēki, kam ļoti patīk kucēni, jo ļoti mīlīgi
vispār ja gribas ko darīt suņu labā, šādos un līdzīgos gad. jāzvana attiecīgajai pašvaldības policijai un PVD teritor. nodaļai. policistiem pienākums būtu tos suņus savākt uz aizvest uz patversmi, kurai jāpieņem bez rindas.
ieteiktu vietu nofočēt lai ir ppierādījumi pašiem priekš sevis (var arī foto aizsūtīt PVD)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]neraate
2015-05-25 10:11 (saite)
trakākais, ka šitādi var būt arī bomžiem, kas aiziet uz visu dienu un neatstāj ūdeni padzerties

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2015-05-25 10:15 (saite)
ūdens bija, mēs vēl mazliet pielējām.

izskatījās pēc bomžu būdas, bet nu šiks sortiments priekš bomžiem (sk. lejāk).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2015-05-25 10:13 (saite)
tā kā tas vēl ir Rīgas teritorijā, var arī zvanīt un ziņot RPMD:
http://mvd.riga.lv/lv/kontakti/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2015-05-25 10:14 (saite)
neko par suņiem nezinu, bet neizskatījās pēc šķirnes suņiem.

man tie suņi nelikās izmisīgā situācijā, un, ja vien viņus nav paredzēts nodot belašos, lai taču cilvēki tur suņus arī šādā te neordinārā veidā. bija paika, lai arī lētā gala, bet tomēr. ne atkritumi kaut kādi (vispār arī alus pudeles, kas tur mētājās, nebija nekāds apenītis, bet kaut kāds aldaris hrenovijs un pat ne torpēdas ---> arī ne lētākais variants).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2015-05-25 10:32 (saite)
nu, es esmu naiva, bet neticu belašiem ar suņa gaļu. gan jau tirgo kucēnus un piepelnās. Protams, pavisam slikti viņiem nav, bet tās arī nav normālas mājas un dzīve ģimenē. labāk tā, nekā high-kill patversmē, ja vien viņi ir paēduši, padzēruši, apčubināti un veseli

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2015-05-25 10:38 (saite)
jocīgākais - varbūt kļūdos, cieši zem astes neskatījos, bet man visi tie suņi izskatījās viena dzimuma, tā kā diez vai tur ko sanāks pavairot.

otrkārt, jāatzīst, ka dzīvnieki man ir visai vienaldzīgi. ja es redzētu, ka sit suni, es, protams, iejauktos. tāpat atzīstu, ka industriālās fermas ir skerī šit. bet visādi citādi...

un treškārt, ieslēdzas mehānisms "solidaritāte ar lūzeriem un autsaideriem". es ļ. labi zinu, ka ir pietiekoši daudz cilvēku, kas uzskata, ka es dzīvoju un domāju Nepareizi. nu, un nejūtos tiesīga kādam atņemt normāla izskata suņus vai dot pamācības to audzināšanā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2015-05-25 10:59 (saite)
ja kuces, tad ļoti iespējams, ka ir tomēr kaktu audzētava. uz vienu dienu paņem suni, aplecina un atdod atpakaļ. vai nozog šķirnes suni un tad izmanto vaislai.
viena lieta ir citādi uzskati un dzīvesveids, bet pavisam cita - uzvārīties uz puppy mills rēķina. vienā metienā vidēji 5 suņi (nu, ir šķirnes īpatnības, jā), pēc pusotra mēneša (pēc likuma atdod tikai 2m.v.+, bet šie parasti to neievēro) vai mēneša, tikko kā sāk ēst paši, notirgo par smuku summiņu 'šķirnes bez papīriem' vai tēvs čempions, māte - jauktene etc. pēc mēneša atkal pāro. es esmu redzējusi tās kuces, kas izmestas pēc tam, kad vairs nav derīgas vaislai. bēdīgi. nemaz nerunājot par savairotiem suņiem ar bēdīgu ģenētiku vai iedzimtu agresiju :(
ir dzirdēts, par suņiem, ko nozog un gadiem tur pagrabos kamēr vairotāji smuki iedzīvojas un nopērk mašīnu, dzīvokli un māju. diemžēl tas notiek pie mums.
tā kā būda meža vidū, ja vēl tie tiek pastaigās nav bēdīgākais variants

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilkate
2015-05-25 10:59 (saite)
Bomži mēdz savākt suņus izmantošanai ubagojot. Lai gulētu mierīgi, uz to laiku sadzirda ar alkoholu. Ik pa laikam kāds apžēlojas, viņiem atņem/atpērk, un tad jau vajag jaunus.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?