Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2014-05-13 09:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kūl
zobi var iegūt sarkanīgi un brūnu nokrāsu. apstulbinošu, pat mistisku pārsteigumu šie slimnieki sagādā tiem ļaudīm, kam gadās ar šo cilvēku tērzēt ultravioletā apgaismojumā. šermuļus izraisa tas, ka slimnieka zobi sāk fluorescēt sarkanā krāsā, no viņa mūtes plūst asiņaina gaisma.

***

hroniskas aknu porfīrijas slimniekiem gaismā novietots urīns dažreiz kļūst tumši sarkans vai pat melns. (...) taču šo porfīrijai ļoti raksturīgo pazīmi var arī nepamanīt, jo mūsu dienās cilvēki reti mēdz vākt urīnu, lai gremdētos klusās pārdomās un daudzas stundas atvēlētu šā šķidruma krāsas pētīšanai.

***

jau otro mēnesi nespēju palasīt fikšenu, viss tāds pliekans liekas.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chimera
2014-05-13 15:09 (saite)
++m. gadījumā ir kardināli mainīta diēta (kas nesis daudzus taustāmus, jūtamus un analīzēs izmērāmus uzlabojumus), taču nav/ir minimāli ietekmējusi 2 lietas - aknu fermentu svārstības+visas interesantās epizodes. jaunā diēta tiek ieturēta piekto mēnesi - man šķiet, ka toksikozes utt. tas varētu izslēgt ---> produkti mainās, simptomi nemainās.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]neraate
2014-05-13 15:31 (saite)
ne obligāti, ja piemēram, ir kāda toksikoze ar vielu, kas ļoti lēni metabolējas vai ir, piemēram, taukos šķīstoša un/vai ilgstošā laika periodā uzkrājas organismā. jo šādos gadījumos arī ļoti grūti to noteikt, jo akūtas lēkmes laikā varbūt var pateikt, ja pārbauda asinis, bet jāzin ko meklēt. turklāt organismam vajadzīgs laiciņš lai attīrītos

/un es iesaku arī šo to palasīt par aknu protektantiem un palietot produktus, kuros vairāk (man šķiet, bija kkādi B grupas vitamīni etc

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2014-05-13 15:38 (saite)
ko tu domā ar aknu protektantiem? ne taču visādus esenciāļus utml?

par b vitamīnu: es ne tikai pieskatu, lai tāds būtu paikā (plus, visādi vegānie riekstu pieni ir stiprināti ar kalciju un b vitamīniem), bet arī periodiski dodu sev un m. neirorubīnu (lai izvairītos no b12 deficīta). tā kā, ja nav problēma ar absorbciju, diez vai vaina būtu tur.

toties! vienīgais mēnesis, kad nebija ne lēkmes, ne gļuku, bija mēnesis, kad es eksperimentālā kārtā iedevu m. dažas devas hepa-merz (jo tuvojās lēkmes laiks un sāka parādīties brīdinājuma signāli), kas teorētiski sašķeļ visādus tur amonijus un ir lietojams pie aknu encefalopātijas. es nezinu, vai tā ir sakritība, bet hepatoloģei es to pastāstīšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2014-05-13 16:01 (saite)
B grupas vitamīni, glikoze, metionīns u.c. neaizvietojamās aminoskābes u.t.t. ko parasti lieto kā atbalsta terapiju, ja ir aknu bojājumi vai smags vispārējais org. veselības stāvoklis, lai palīdzētu aknām tikt galā ar savām f-jām

bet gan jau hepatologs pateiks ko sakarīgu vai vismaz nosūtīs uz vēl kādiem izmeklējumiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?