Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2014-05-13 09:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kūl
zobi var iegūt sarkanīgi un brūnu nokrāsu. apstulbinošu, pat mistisku pārsteigumu šie slimnieki sagādā tiem ļaudīm, kam gadās ar šo cilvēku tērzēt ultravioletā apgaismojumā. šermuļus izraisa tas, ka slimnieka zobi sāk fluorescēt sarkanā krāsā, no viņa mūtes plūst asiņaina gaisma.

***

hroniskas aknu porfīrijas slimniekiem gaismā novietots urīns dažreiz kļūst tumši sarkans vai pat melns. (...) taču šo porfīrijai ļoti raksturīgo pazīmi var arī nepamanīt, jo mūsu dienās cilvēki reti mēdz vākt urīnu, lai gremdētos klusās pārdomās un daudzas stundas atvēlētu šā šķidruma krāsas pētīšanai.

***

jau otro mēnesi nespēju palasīt fikšenu, viss tāds pliekans liekas.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chimera
2014-05-13 14:54 (saite)
ā, un diez vai tas radītu aknu bojājumu ar fermentiem, kas lēkā tieši uz lēkmēm utml.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2014-05-13 15:09 (saite)
var jau būt otrādāk - ka lēkmes jo lēkā fermenti. turklāt pie ilgstošām slimībām aknas kā ekskrēcijas orgāns var ciest jebkurā gadījumā, ja vairāk kaitīgu vielu rodas pašā organismā vai ir traucētas kādas no to funkcijām

stc, der palasīt ne tikai par aknu patoloģijām, bet arī parasto fizioloģiju, ja vēl neesi paspējusi (attiecīgās nodaļas - GI trakts, aknas, ekskrēcija)
http://www.medicinasapgads.lv/images/books/800_24213.jpg

pie parazitologa/imunologa esat bijuši? kaulu smadzenes normāli uzvedas? kad slikti, tad hematokrīts un eritrocīti normā?
hepatologs neko jēdzīgu nesaka? gastroenterologs? es tiešām nezinu, tikai minu un pasviežu idejas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2014-05-13 15:20 (saite)
aha, paldies!

hm, asins aina visu laiku bijusi normz, visi krīti, cīti un citi zvēri.

pie parazitologa/imunologa (vēl) nē. sākumā jāpietur pie hepatologa. kāpēc mēs tikai tagad pie viņa ejam: pēc pirmās lēkmes 2010. ģimenes ārste noklusēja, ka ir paaugstināts asat un alat (bija 65 un 80), acīmredzot uzskatīja, ka "visiem ir tā" un apgalvoja, ka neko atrast neizdevās (es tikai martā šķirstīju m. kartiņu un uzgāju šos rezultātus... psc, cik es biju nikna!!!),
tāpēc kad fancy gastroenterologs tolmanis janvārī pateica, ka, viņaprāt, problēma nav aknās, ka jāiet pie psihoterapeita un jāpārbauda, vai nav epilepsija, es to tā arī atstāju (tolmani neizvēlējos es, bet gan m. radi, lai gan es brīnījos, kāda H pēc ir izvēlēts gastroenterologs bez specializācijas hepatoloģijā/infektoloģijā...). vienīgais labums no tolmaņa - viņš lieliski noņēma m. bailes no ārstiem. vismaz par to viņam paldies.

nu, un tālāk mēs centāmies diagnosticēt epilepsiju un pārbaudījām visādas sirdis. lai atkalatgrieztos pie aknām.
sorz, ka tik gari :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?