brookings - [entries|archive|friends|userinfo]
brookings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Oct. 26th, 2020|10:28 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:October 26th, 2020 - 05:26 pm
(Link)
Un tais lielskung' zemēs nav sastopami nabadzīgi cilvēki ar sliktu higiēnu? Teiksim, rajončegos, kur katru otri dienu dedzina automašīnas vai aplaupa un izvaro bērnus vai kādam nogriež galvu. Vai tik tu man savā laikā nepārmeti, ka skatos tikai uz sliktajām lietām.:D
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:October 26th, 2020 - 05:31 pm
(Link)
Ne par ārzemēm šobrīd runa. Par Latviju. Un to, ka vietējiem iedzīvotājiem še pieklibo elementāra ikdienas higiēna. Bez automašīnu dedzināšanas, bērnu varošanas vai galvu nogriešanas. Parasta, ikdienišķa personīgās higiēnas ievērošana.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:October 27th, 2020 - 11:07 am
(Link)
Atula Gavandes grāmata bija par to, ka nācās ieguldīt lielas pūles, lai ārsti kārtīgi mazgātu rokas. Realitāte ir tāda, ka tas nav atkarīgs no valsts, un šoreiz tavs uzbraukums latviešiem ir nevietā.

Protams, varbūt var atrast atšķirības starp valstīm dažādu socioekonomisko atšķirību dēļ, bet tad arī jautājums ir jārisina no šī aspekta. Vainot cilvēkus sabiedrībā ir diezgan neracionāli.
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:October 27th, 2020 - 11:21 am
(Link)
nav tā, ka - vispārīgi runājot, netirums var stiprināt imunitāti?
From:[info]formica
Date:October 27th, 2020 - 11:53 am
(Link)
[User Picture]
From:[info]brookings
Date:October 27th, 2020 - 11:56 am
(Link)
Hah! mana sieva iepostoja šo FBā. Tika izņemts - pa spīti tam, ka vispār bija visādi jautājumi no žurnalistiem. Event 201 gajiens.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:October 27th, 2020 - 12:36 pm
(Link)
atkal rādu uz pirkstiem: runa nav par to, ka citur ir sliktāk (vai, ka vēl citur - labāk). Runa ir par to, ka Latvijā cilvēkiem ir švaki higiēnas ieradumi. Un te es nerunāju par izmisīgu un apsēstu dezinficēšanos, kura nokauj visu, tajā skaitā labās baktērijas. Vai aiz nabadzības mazgāšanos kanālā. Es runāju par līmeni, kurā cilvēkiem ikdienas saskarē mazāk smirdētu mute, nebūtu apmīztas podu malas un, paejot garām uz ielas, līdzi nevilktos vecu sviedru šlepe. Protams, visādi var gadīties. Ikviens no mums kaut reizi vai vairākas ir bijis sasvīdis, netīriem apaviem, melniem nagiem un taukainiem matiem. Kuram gan negadās. Taču kopējā līmenī, ko redzu publiskajā telpā sev apkārt, manuprāt, cilvēkiem vēl ir kur augt.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:October 27th, 2020 - 05:07 pm
(Link)
āmen.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:October 27th, 2020 - 10:03 pm
(Link)
Nez kāpēc šajā gadījumā netiek ņemts vērā, ka Latvijā vairāk kā puse pilsoņu dzīvo uz izdzīvošanas minimuma sliekšņa. As in, samaksā rēķinus, nopēr vislētāko pārtiju priekš mēneša un tad skatās vai pietiek toletes papīram un ziepēm. Kaviārsociālisti to nepamana. Monetāros faktorus spēj ieredzēt tikai tad, ja jāattaisno mašīnu dedzināšanu un galvu griešanu no nebaltiem migrantiem. A vot te kādam nepietiek naudiņas šampūnam, pffffffff, cik pretīgi...
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:October 28th, 2020 - 12:24 am
(Link)
Dažreiz mani pārsteidz tas, ka pat Rīgā ne visiem cilvēkiem ir pieejama duša. Cilvēki ir nabadzīgi, vai arī nabadzība ir radījusi nevēlamus ieradumus.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:October 28th, 2020 - 11:34 am
(Link)
ōōō, skat, kurš te sociālismā padevies!

Tīrība ir ieradums.