Comments
Starp citu - tai pūšanai, rūgšanas vietā NAV sakars ar to, ka pienā kas ķīmisks. Vienkārši piens ir pasterizēts, tur nav vispār baktēriju. Ja paveicas, un pirmās iekļūst pareizās - iznāk rūgušpiens. Ja pirmās pasteidzas citas - sapūst vai citādi nobeidzas.
Risinājums - likt tīrkultūru klāt. Vai gatavu labu rūgušpienu.
Risinājums - likt tīrkultūru klāt. Vai gatavu labu rūgušpienu.
(Reply to this) (Thread)
Ja?! Oho. Tad iznāk, ka man vienā ķipītī pirmās ienāca labās, bet otrā - sliktās baktērijas? Pasterizēti bija abi.
es pievienojos par tīrkultūru. bez tam es tīrkultūru reiz ražoju mājas apstākļos, kad piešāvu pienam klāt ēdamkaroti tīrkultūras, atstāju uz nakti istabas temperatūrā, un nākamajā dienā jau viss bija pārvērties par tīrkultūru. tad gan, jāatzīst, izmantoju lauku pienu, bet droši vien būtu vērts pamēģināt arī ar pasterizēto.
jap! var nopirkt arī rugušpienu tādos kā lielā jogurta trauciņos un man liekas, ka, ja iegāž svaigā pienā ēdamkaroti rugušpiena, tad efektam vajadzētu būt visnotaļ līdzīgam kā ar tīrkultūru. bet nu tjipa no veselības viedokļa tīrkultūra ir labāka, jo tur to 'labo' baktēriju pēc idejas ir trakoti daudz.
|
varbūt vienkārši tas, kas sarūga, nebija kvalitatīvi pasterizēts
(Reply to this) (Parent)