blond

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
00:19: Un visa tā skaitīšanās ir priekš kaķiem.

Comments

From:[info]antons_v
Date:10. Marts 2011 - 06:43
(Link)
Tas ir tākā jau zināms fakts, jeb vienkārši tavs subjektīvais iespaids?
Es pats šo pasākumu uztveru kā svarīgu statistisku notikumu, kas varētu parādīt daudz ko interesantu, tāpēc būtu skumji uzzināt, ka tas izgāzies.
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:10. Marts 2011 - 07:03
(Link)
paga, kas tieši liek tev secināt, ka pasākums ir izgāzies?
From:[info]antons_v
Date:10. Marts 2011 - 07:06
(Link)
Man nē. Cienījamajai hostesei, kura saka, ka priekš kaķiem. Es tikai jautāju, vai tā ir viņas sajūta, jeb tas ir oficiāli.
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:10. Marts 2011 - 07:12
(Link)
priekš kaķiem jau vēl nav izgāzies
From:[info]antons_v
Date:10. Marts 2011 - 07:16
(Link)
Un kā ir ar pingvīniem, ņerkstekļiem, reņģēdājiem un muļķiem? Būtu jautri, ja varētu arī ieklasificēties arī šādās kategorijās.

(Ar referenci uz šo karikatūru: http://www.ir.lv/2011/3/7/mulki).
From:[info]antons_v
Date:10. Marts 2011 - 07:22
(Link)
Uztaisīju savā blogā šādu iespēju :))
[User Picture]
From:[info]blond
Date:10. Marts 2011 - 09:28
(Link)
Saklausījos spriedelējumus, cik nepareizi tomēr tas ir, ka ikviens drīkst internetā saskaitīt visus ģimenes locekļus un tādējādi norādīt nepareizus datus gan pamatotu, gan izdomātu iemeslu dēļ. Piemēram, tavi bērni saņem šeit kaut kādu pabalstu, bet strādā un dzīvo ārzemēs- tu raksti - Latvijā. Tu vari labākās sirdsapziņas vadīts izpildīt anketas par vsiem saviem lauku radiem, nemaz nezinādams ne viņu dzīves apstākļus, ne izglītību. Un tā tālāk un tā joprojām. Tie dati nebūs pārāk reprezentatīvi. Un nemaz nerunājot par to, ka jautājumu ir pārāk maz un informācijas daudzums tiek iegūts minimāls: cik ir, kādā valodā runā, kāda izglītība... Vārdu sakot, tiek izķēzīta iespēja iegūt plašu, daudzpusīgu, ticamu materiālu, ko izmantot dažādiem statistiskiem pētījumiem, žēl.
[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:10. Marts 2011 - 16:24
(Link)
Bet vai tad tautskaiša klātbūtne uzreiz nodrošina to, ka respondētājs teiks visu taisnību un iedziļinoties un pēc būtības? Par, piemēram tobrīd klātneesošo vecmāmiņu, kas akurāt aizgājusi mežā palasīt kādu kilogramiņu no tām 35,9 miljonus vērtajām sēnēm?
[User Picture]
From:[info]vedjmah
Date:10. Marts 2011 - 16:30
(Link)
bez tam, nu labi, man ir ļoti specifiska mājsaimniecība - ar personām emigrācijā, no kurām viens ir students, bet otrs - pensionārs; kā arī bezdarbnieku; personu, kas atgriezusies no emigrācijas un nepilngadīgiem bērniem - pamatskolēniem, - kopā bija ļoti daudz jautājumu un es tiešām savu pusstundu pildīju to anketu.
Vai tad, ja es anketas atbildes diktētu fiziskam skaitītājam, kas būtu atnācis pie mums mājā - tās atbildes būtu reprezentatīvākas? Viņam tāpat būtu jānotic, ka man ir tie 2 skolēni un 2 pesronas emigrācijā.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:10. Marts 2011 - 09:51
(Link)
kaut kāda tāda sajūta rodas, jā. Jautājumi reāli maz - atceros, iepriekšējā skaitīšanās reizē tautas pārstāvis visvisādus jautājumus uzdeva un daudzi bija ar "kā jūs vērtējat" u.tml. vairākas lapas pildīja. te-dzīvesvieta, valoda, izglītība, darbs un viss.
un tad vēl tā skaitīšanās par visiem, manis nosūtītā anketa un manu vecāku aizpildītā anketa par mani atšķiras, gaidu tagad zvanu ar aicinājumu precizēt..
[User Picture]
From:[info]blond
Date:10. Marts 2011 - 10:03
(Link)
Nu - redzēs, redzēs, vai pamanīs.
From:[info]antons_v
Date:10. Marts 2011 - 11:18
(Link)
Viņi vispār ir paredzējuši šādu iespēju? Kaut kā neticās.
[User Picture]
From:[info]felipe
Date:10. Marts 2011 - 10:09
(Link)
Kaķīti pieskaitīt tieši iespējas nebija :/
[User Picture]
From:[info]and_eli
Date:10. Marts 2011 - 13:48
(Link)
Jautājumu tautas skaitīšanas anketā ir TIZLI, NEADEKVĀTI un NEPAREIZI. Kārtējais latviešu idiotisms, kas nav ne izdomāts līdz galam, ne pienācīgi izveidots. Daudzi jautājumi absolūti nevietā un pārāk personisko dzīvi aizskaroši, nekādas izteikšanās tiesības nav dotas cilvēkam, nekāda iespēja neatbildēt uz jautājumu - pretīgi!
From:[info]ceezija_stienis
Date:10. Marts 2011 - 19:01
(Link)
Bet ko gan var gaidīt? Ja jau tautas skaitīšana, tad viņi varētu tiešām burtiski tikai saskaitīt tautu un nekādus jautājumus vispār neuzdot. Un beigās iegūs skaitli - tauta ir tik-un-tik liela.
Powered by Sviesta Ciba