black_robin ([info]black_robin) rakstīja,
@ 2024-07-30 13:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Noskatījos šo delfi.lv sarunu https://www.youtube.com/watch?v=IklH3hYrldo Biologs Cīrulis šķiet saprātīgs cilvēks, kurš zina ne tikai lietas, kas attiecas uz viņa profesiju, bet aptver arī politisko un vēsturisko kontekstu.

Endokrinoloģe Gailiša diemžēl tādu iespaidu neatstāja. Viņa stāstīja par jauniešiem, kuri mēģina izdarīt pašnāvības, jo nejūtas savā ādā un pubertātes bloķēšanu kā izeju un cilvēka dzīvības glābšanu. Tāda valoda no medicīnas profesionāļa ir bezatbildīga. Tad vēl arī viņas pārliecība, ka mēs rožaini ejam uz arvien iekļaujošāku un iekļaujošāku sabiedrību. Labi, ka Cīrulis paspēja viņai mazliet iebilst.



https://www.gov.uk/government/publications/review-of-suicides-and-gender-dysphoria-at-the-tavistock-and-portman-nhs-foundation-trust/review-of-suicides-and-gender-dysphoria-at-the-tavistock-and-portman-nhs-foundation-trust-independent-report


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]honeybee
2024-07-31 00:45 (saite)
Šo būtu jāpajautā actual transpersonai, ne? Ideālā variantā kā atvērtu jautājumu, nevis vispirms izstāstot visus argumentus, kuri apgāž šīs personas eksistenci, tad šī saruna varētu būt produktīvāka

T.i., es šo visu esmu redzējusi tikai no malas, es empātiski saprotu, kā tas ir, bet 1) man nav īsti tiesību runāt citu vārdā 2) tas ir ļoti atšķirīgi dažādiem cilvēkiem, gluži tāpat kā mans "būt par sievieti" atšķiras no citu man zināmo sieviešu pieredzēm.
Pieņemu, ka arī daļa vīriešu nenosauktu krānu un hormonus kā noteicošo viņu patības daļu.

(Šis ir arī viens no iemesliem, kāpēc šīs diskusijas ir stulbas, jo nevar ietvert tik dažādas pieredzes, patības un stāstus pāris "tagad ar šito žestu visas problēmas būs atrisinātas" atļaujās vai aizliegums)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-07-31 01:37 (saite)
/ ka arī daļa vīriešu nenosauktu krānu un hormonus kā noteicošo viņu patības daļu./

Visvairāk patības daļu jau vispār nekādi nav saistītas ar dzimumu/ dzimti kā teiksim ``biologs``, ``ceļotājs``, ``budists``, ``Kanta cienītājs`` utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2024-07-31 07:13 (saite)
Bet visas šīs pieredzes/patības daļas vairāk vai mazāk iekrāso tas, kas tu esi, un ja tev liekas, ka ne, ka Tu dabū "defoltu", tad tā ir tikai privilēģija - dabūt defoltu, nevis saprast, ka ir kāda tā visa daļa, kas tev ir sasniedzama vien tad, ja tu no kaut kā atsakies vai norij daudzus krupjus. Nēnu gan jau visi vienmēr kaut ko zaudē, kā tad, kad ceļojumā nevar aiziet pačurāt, jo kaut kādu iemeslu dēļ nav pieejama tava dzimuma tualete, piemēram

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]honeybee
2024-07-31 07:26 (saite)
Piemēram, kad es pusaudža gados apsvēru iespēju nopietni pievērsties dzenbudismam, no visiem stāstiņiem, ko es lasīju, tikai vienā figurēja sieviete budistu mūķene (citos gan figurēja prostitūtas)
Nu lūk, un tā sieviete, lai varētu normāli koncentrēties uz budismu, nevis būtu spiesta atkauties no citu mūku uzmanības apliecinājumiem, piespieda pie sejas nokaitētu dzelzs gabalu. Tad arī tempļa meistars saprata, ka viņa ir uztverama kaut cik nopietni.

Labā ziņa gan, ka ap to pašu laiku mani reliģiskie meklējumi veda mani arī uz visādām ezotēriskām lietām, un tur būt par sievieti bija vēl sliktāk, tā ka vismaz tas gāja secen

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-07-31 10:15 (saite)
A iespert tādam uzmanības apliecinātājam pa sekundārajām dzimumpazīmēm? Nē nu vispār es saprotu ka tas nav tik vienkārši, sagatavotību prasa, es reiz šķiet aleponijā saskāros ar šādiem uzmanības apliecinātājiem, pietika ar norādījumu aizvākt ekstremitātes, bet ja būtu nonācis līdz klopei hvz kā man ietu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2024-07-31 11:22 (saite)
nu, lielumam veču gan jau nav jāgatavojas situācijai "aiziešu uz budistu klosteri, kļūšu par mūku, tikai jāatceras visiem pārējiem mūkiem pie nepieciešamības spert pa olām"
nav runa par to, ka to "nevar" atrisināt, sievietes ļoti daudz ko var atrisināt, runa ir par to, ka pieredze ir citāda un problēmas ir citādas, jo sociālā vide nav dzimumneitrāla

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2024-08-01 10:13 (saite)
un tomēr, ja pieņemam, ka ikviens tiešām vēlas būt saprasts, vai tomēr nevajadzētu vienoties par vārdu nozīmēm (nu, kaut vai aptuveni)? nevis bieži izmantot kādu vārdu, vienlaikus ļaujot katram pašam vienkārši iedomāties, ko tas nozīmē? tās atbildes, ka "womanhood describes everyone who identifies as a woman", bez spējas plašāk paskaidrot šo domu (atsauce uz šo gadījumu, kad transsievietei šis jautājums tika uzdots publiski: https://youtube.com/shorts/LT-a7kiEEoE?si=LrOcbN5yZkUVk4oT) dialogu, manuprāt, nekādā veidā neveicina. protams, minētā piemēra gadījumā nekāda katastrofa nav fakts, ja transpersona tā īsti nevar izskaidrot to dzimtes būšanu, bet, ja šī nenoteiktība tiek ieviesta, piemēram, juridiskā līmenī, tad var rasties pavisam dīvainas un pat bīstamas situācijas (piemēram, kad izvarotājs lietas izskatīšanas laikā nomaina dzimti un tiek ievietots sieviešu cietumā). it's funny until it's not.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2024-08-01 11:46 (saite)
oh noes, kāds ir atklājis valodas daudznozīmību
pagaidīsim, kad atklāsi, ka tas attiecas ne tikai uz dzimtēm un dzimumiem, bet arī uz, piemēram, tādiem vārdiem kā "persona", kas likumdošanā iestrādāti vēl dziļāk

arguments "omg a ja nu kādu cilvēku ieliek cietumā un izvarošana notiek ne tajā virzienā, kādā es gribētu to redzēt" ir vienkārši necilvēcisks un es nesaprotu, kāpēc kādam tas liktos labs arguments tēmā "transpersonas ir problēma", nevis tēmā "vardarbība cietumā ir problēma"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?