black_robin ([info]black_robin) rakstīja,
@ 2024-03-14 14:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lasot kārtējo rakstu par NHS lēmumu attiecībā uz pub.blokatoriem man gribot negribot nāk prātā tie cibiņi (vārdā nesaukšu, paši zina), kuri šo blokatoru lietojumu kaislīgi aizstāvēja, savus oponentus vainojot neinformētībā, aprobežotībā un transfobijā. Kamēr es lasīju ārstu, pacientu un viņu ģimeņu liecības par to kā šie medikamenti tiek izrakstīti pēc trīs vizītēm, reizēm pat tikai pēc dažu minūšu neklātienes sarunas, un pat par gadījumu, ka tiem neiedarbojoties kā plānots, paralēli ārsti pacientei izraksta arī beta blokatorus, kuri palēlina sirdsdarbību, līdz viņa zaudējusi samaņu guļ skolas tualetē, tikmēr šie cibiņi mani aicināja lasīt vikipēdijas šķirkli par disforiju, runāja par 'no mušas uzpūsto ziloni' un to, ka nekādas paviršības nenotiek, jo tas nav tas kā ārsti rīkojas. Novēlu mazliet mazāk iedomības un mazliet vairāk iztēles - spēt iedomāties, ka varbūt jūsu oponenti tomēr arī kaut ko lasa un ka viņu motivācija nav akls, primitīvs ļaunums.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kihelkonna
2024-03-14 18:04 (saite)
es kopumā domāju, ka, ja dzīvo mūsu pīļu dīķī, tad varam par tiem personiski neuztraukties, jo Latvija ir pārāk nabadzīga un atpalikusi, lai kaut ko šajā jomā darītu vienlaicīgi ar citiem. to labi ilustrē tas, ka es par darbību citās valstīs uzzināju tikai tad, kad tā jau bija gandrīz beigusies. resp kad bija savācies pietiekami daudz kritikas pēc daudzu gadu darbības.

(Atbildēt uz šo)


[info]brookings
2024-03-14 19:33 (saite)
Vot

(Atbildēt uz šo)


[info]aborigens
2024-03-14 20:45 (saite)
Neticu, ka oponentus spēs izskaidrot kā citādi kā akls, primitīvs ļaunums. Jo tad tas kļūst sarežģīti un mazina rīcībspēju.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-03-14 22:00 (saite)
Nu ķipa es sanāku akls primitīvs ļaunums :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]aborigens
2024-03-14 22:10 (saite)
Tiem, kam tu esi oponents, tā var gadīties

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mapats
2024-03-14 20:46 (saite)
Svarīgas ir sekas. Ja ieinteresētie nopiķos un kontrolējošie piķi paņems(vai jau ir paņēmuši), tad seku nebūs un shēma kā nogalinot cilvēkus ar nevajadzīgām ķīmiskām vielām var pelnīt miljardus turpinās strādāt.

(Atbildēt uz šo)


[info]extranjero
2024-03-14 22:25 (saite)
Attēlā redzamās zāles maksā virs 2000 eiro:



Tās lieto prostatas vēža ārstēšanai pēdējā stadijā, lai pagarinātu slimnieka dzīvi par dažiem mēnešiem. Iespējamās smagākās blakusparādības ir impotence un epilepsijas krampju lēkmes. Šajā gadījumā risks ir pamatots, jo pacientam vairs nav daudz atlicis dzīvot.

Tās arī lieto transsievietes kā antiandrogēno līdzekli.

Rakstu šo bez kāda morāla mērķa, tikai lai atgādinātu, ka trans nav nekāds rožu dārzs. Zālēm var būt ļoti smagas blakusparādības, ka normāli tādas lieto tikai galējās nepieciešamības gadījumā, kad izvēle ir starp drīzu nāvi un (dažus mēnešus) vēlāku nāvi.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?