Pilnmēness nogurdinātie - I know bees come in yellow and black, but you, friend, look red to me!

About I know bees come in yellow and black, but you, friend, look red to me!

Previous Entry I know bees come in yellow and black, but you, friend, look red to me!22. Okt 2012 @ 11:08 Next Entry
Pēc šīsdienas MAS jāsecina, ka Makartnija laikos ciba būtu aizklapēta kā komunistu pērklis un cibiņus mestu laukā no darbiem, ka dimd vien.

No otras puses, vienmēr, kad redzu, ka citiem ir (vismaz teorētiski) līdzīgi uzskati kā man, ar bažām atceros kaut kur pagrābstīto par Ameriku, kur cilvēkiem pārvākties ir kā nospļauties un kur demokrātu ar republikāņu vēlētājiem bieži vien nav pat jāsadzīvo, jo, ja esi ne savā blokā -- vienkārši pārvācies uz turieni, kur visi domā, kā tu un vairs nedzirdēsi to, ko negribi dzirdēt.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]pikaczu
Date: 22. Oktobris 2012 - 11:18
(Link)
tur bija daudz jautājumu par starptautiskajām korporācijām, tas droši vien noteica kreisos iznākumus ekonomikā, ja būtu jautājums par progresīvo nodokli, gan jau būtu vairāk "katrs pats savas laimes kalējs"
[User Picture Icon]
From:[info]brookings
Date: 22. Oktobris 2012 - 11:28
(Link)
Piekritu, un gribu piebīlst, ka korporācijas bieži 'kontrolē' politisko vidi (tadējādi nedarbojās, ka .. free market agents in the ideological, removed-from-reality sense).
From:[info]unpy
Date: 22. Oktobris 2012 - 11:24
(Link)
"Rietumu" pasaule jau pati par sevi palikusi stipri kreisāka kopš tiem pašiem Makartnija laikiem, gan jau, ka viduvējais ASV iedzīvotājs mūsdienās arī ir visnotaļ pakreiss.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 22. Oktobris 2012 - 11:29
(Link)
Nu, ja palasās kādus republikāņu vs demokrātu delfus, ir redzami gana daudzi ultralabēji brīvtirgus aizstāvji.
From:[info]unpy
Date: 22. Oktobris 2012 - 11:30
(Link)
Pavei, lūk, manuprāt, visai labi uzrakstīts - http://satori.lv/raksts/4977/Pustosais_Rietumu_komunisms
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 22. Oktobris 2012 - 21:12
(Link)
Well, tēzes ir jaukas, šim tam noteikti varētu piekrist. Un šis tas galīgi garām.

Izskatās loģiski, ka individuāli cilvēki tiešām mūsdienās ir ne tik vairākkārt bagātāki kā kādreiz. Un, protams, taisnība, ka pastāv dažādi pabalsti un pensijas un vēl viss kas.

Tiesa gan, jāatcerās arī, ka (ja pareizi atceros) Bismarks pensiju sistēmu ieviesa ne jau tāpēc, ka nebija, ko darīt; kā arī algas un pabalstsus sev tik tiešām pamazām cilvēki izcīnīja, neviens viņiem tos dāsni neiedeva.

Un šai sakarā arī tēze:
[...] ja sliktajiem spekulantiem un reakcionārajiem kapitālistiem ļauj nedaudz pastrādāt un saraust mantu, tad pēc tam viņiem ir vairāk ko atņemt. Ja viņus stimulētu ar iespēju nopelnīt vairāk, tad viņi arī vairāk strādātu, un pēc tam to jebkurā brīdī tāpat varētu paņemt. Arī tagad, ja viņiem aizmālētu acis, sakot – nopelnīsi 100 tūkstošus gadā, mēs tev nodokli samazināsim, darba ļaudis rezultātā dabūtu vairāk.


tik tiešām nav strādājusi ASV. Bija cipari savilkti un tika secināts, ka nebūt ne krīzes laikā, bet pēdējos, ja nemaldos, 30 gadus ASV kompānijas ir kāpinājušas peļņu un to top menedžeri un īpašnieki ir kļuvuši bagātāki, bet strādājošo dzīves līmenis nebūt nav uzlabojies, bet gan pamazām krities.

[User Picture Icon]
From:[info]grammar_nazi
Date: 22. Oktobris 2012 - 12:03
(Link)
Džozefs Makartijs (Joseph McCarthy, 1908-1957) - ASV politiķis, radikāls antikomunists, kura aktivitāte, adminstratīvi vajājot komunistiski un kreisi noskaņotus amerikāņus, lika rasties jēdzienam "makartisms".

Pols Makartnijs (Paul McCartney, 1942) - britu mūziķis, grupas The Beatles dalībnieks, kura aktivitāte, darbojoties radošajā tandēmā ar Džonu Lenonu, lika rasties dziesmām Yesterday un Let It Be.
[User Picture Icon]
From:[info]tikko_pamodos
Date: 22. Oktobris 2012 - 12:05
(Link)
Wunderbar!
From:[info]unpy
Date: 22. Oktobris 2012 - 12:19
(Link)
Iebilde vietā.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 22. Oktobris 2012 - 12:49
(Link)
O, mūs ir apciemojis Hamleta tēva rēgs!

Bet labojums vietā, paldies.
From:[info]divi_g
Date: 22. Oktobris 2012 - 12:34
(Link)
Makartija laikos būtu citi jautājumi.
[User Picture Icon]
From:[info]alefs
Date: 22. Oktobris 2012 - 13:28
(Link)
šķiet, ka ne tikai kreisuma mērīšanas elementi (tas pašas korporācijas) ir šajā testā ir amerikāniski, bet arī skala. Tas, kas asv skaitās kreiss, Eiropā var tikt uzskatīts joprojām par itin labēju.
[User Picture Icon]
From:[info]src
Date: 22. Oktobris 2012 - 14:47
(Link)
++
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba