Par vīriešu pieeju ēdienu gatavošanai | 23. Jan 2012 @ 21:37 |
---|
Vispār jau nevaru neko teikt par vīriešiem kā tādiem, tikai par sevi, bet varbūt kāds vēl atzīsies kompānijas pēc.
Šovakar, sataisījis zupu (pēc receptes!), vēlreiz to (recepti!) pārlasu, un pēkšņi ieraugu pēdīgajā teikumā "... un tad sablenderē un pasniedz ar saplucinātām koriandra lapām". Lieki teikt, ka blendera man mājās nav un koriandra lapas biju iemetis jau pašā sākumā, kad recepte nodevīgi mācīja: "... tad visas sastāvdaļas katlā apcep" (izcēlums mans).
Nodevīgi tie recepšu taisītāji; sākumā tu cilvēks uzkaries uz sastāvdaļu saraksta (GOSUB/RETURN), pēc tam, kad tās visas esi pareizās ( \m/ ) dabūjis, izrādās vēl bija jāpērk blenderis.
Garšo tāpat ļoti labi. Bet nu ar blenderi garšas droši vien būtu vairāk sajaukušās. |
|
From: | divi_g |
Date: |
23. Janvāris 2012 - 21:51 |
|
|
|
(Link) |
|
Vo, vo, man bija līdzīgs šoks, kad izlasīju, ka pelmeņi pirms vārīšanas jāizkrata no iepakojuma :))
Lūk! Un kur tu cilvēks lai liecies pēc tam, kad esi jau plēvi apēdis?!
From: | unpy |
Date: |
23. Janvāris 2012 - 21:59 |
|
|
|
(Link) |
|
Man ir kaut kā tā, ka izlasu receptes pa diognāli un tad mēģinu taisīt "pēc izjūtas". Tas gan, iespējams, izskaidro, kālab tos manis gatavotos ēdienus, kurus neesmu labi bieži gatavojis iepriekš, ēdu tikai es pats.
Jā, man arī tā, bet nu pirmo reizi ko taisot cenšos tomēr vairāk pieturēties pie sākotnējā. Šīvakara gadījumā tiešām blenderis būtu visai noderējis, jo tagad, piemēram, zupā ir ingvera gabaliņi, kas ir paši par sevi, bet blendējot būtu sajaukušies kopā ar visu pārējo, dodot garšu visai zupai, nevis tikai tad, kad uzkož. :)
From: | unpy |
Date: |
23. Janvāris 2012 - 22:35 |
|
|
|
(Link) |
|
Īsumā, skaidrs, vislabāk ir visu sablenderēt un taisīt biezzupu.
|
From: | tante |
Date: |
23. Janvāris 2012 - 22:32 |
|
|
|
(Link) |
|
vispār ar garšvielām ir tā, ka labāk, pareizāk un rezultātā arī garšīgāk ir, ja pusi no paredzētajām garšvielām (izņēmums piparu graudiņi, anīsa zvaigznīte, vaniļas pāxts un visi pārējie puskoka gabali) liek apmēram pa vidu vārīšanai, bet otru pusi minūti-divas pirms vārīšanas beigām..:)
From: | unpy |
Date: |
23. Janvāris 2012 - 22:36 |
|
|
|
(Link) |
|
Nejauc mums, tante galvu! Kāda jēga ir no tā, ka pusi garšvielu piegāž pa vidu, aber pusi - pašās beigās?
|
From: | krii |
Date: |
23. Janvāris 2012 - 23:14 |
|
|
|
(Link) |
|
Tad puse, savārās kopā un dod "iesūkušos/ievārījušos" garšu, bet otra puse - svaigo garšo. Ja visu saber sākumā, sanāk eklektika, kurā atsevišķās garšas grūti izšķirt.
From: | unpy |
Date: |
23. Janvāris 2012 - 23:17 |
|
|
|
(Link) |
|
Redz, kā, izrādās. Būs jāņem vērā.
|
From: | tante |
Date: |
23. Janvāris 2012 - 23:18 |
|
|
|
(Link) |
|
kā var sajaukt to, kas jau tāpat baisā bardakā?????...;)
|
|
|
dzimumu līdztiesība
|
(Link) |
|
Ne tikai vīriešiem, sieviešiem (man) arī regulāri ir šādas problēmas (punķi un asaras) ar ēst gatavošanu! Pēc līdzīga piedzīvojuma mūsmājās tika ieviests blenderis:)
|
From: | begemots |
Date: |
24. Janvāris 2012 - 14:01 |
|
|
Re: dzimumu līdztiesība
|
(Link) |
|
mhm, manējās arī tiks.
|
|