Pilnmēness nogurdinātie - mot juste

About mot juste

Previous Entry mot juste26. Jan 2009 @ 23:56 Next Entry
Vispār jau mani biedē nedaudz tā nepieciešamība krāsot visus tagad melnajos un baltajos.

Pat ne tik daudz tāpēc, ka tā ir pamatā linča tiesai, bet tāpēc, ka mana taisnīguma izpratne acīmredzot tomēr ļoti atšķirās no ikdienišķās.

Lūk, tur pie [info]watt nīkulīgi pāris pārspriedumi par Rībenas-Demakovas antipaktu.

Jāsaka kā ir, Demakovu esmu redzējis 2x mūžā, ko viņa dara, ko nedara -- nezinu. Bet mana taisnības izpratne saka tā: ja viņa tiešām ir (puslīdz objektīvi, cik nu to ir vispār iespējams izvērtēt) Latvijas kultūras labā šo to būtisku darījusi [un cik esmu dzirdējis no jebkura ar kultūru saistītā, visādā ziņā 5x vairāk nekā jebkurš viņas priekštecis, Rībenas starpposmu ieskaitot], viņai mierīgi varētu pienākties kāds mazs smuks medālis, kaut vai, par to. Vai kāda cita oficiāla atzinība /iespējams viņai jau ir/.

Tai pašā laikā, ja ir taisnība, ka viņa zina, ka ir, vai pat pati piedalās kaut kādās rebēs tur ar Gaismas pili vai koncertzāli, tad viņu teorētiski vajadzētu sodīt -- labākajā gadījumā par amatpersonas bezdarbību novēršot valsts mantas izsaimniekošanu.

Bet!(© IG) Tas nekādi viens otru neatceļ un tās ir pilnīgi savietojamas lietas. Tā saka mana taisnīguma izpratne. Vispirms medāli, un pēc tam ar visu medāli ķurķī. Vai otrādi.

A to mēs esam paraduši izteikt kaut kādu galanovērtējumu viennozīmīgu un galīgu. Ja reiz cilvēkam ir atrasts pleķis, tad viņš ir norakstāms. Nu nav gluži tiki vienveidīgi cilvēki, nav. Tas viss no Rietumu popkultūras primitīvās iedvesmas, kur jebkurš ļaundaris ir sum of all evil. Kaut gan nē, meloju. Tā šķiet tāda vispārcilvēciska īpašība un nācijas cementēšanas sastāvdaļa.

Es tomēr pieturēšos pie sava Hajakavas -- aizmirstā 20.gs. ģēnija-semiotiķa. Viņam ir šis tas, ko teikt par lābeļiem.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]jff
Date: 27. Janvāris 2009 - 00:56
(Link)
Būtu interesanti uzzināt, kas ir tie daudzie labie darbi, kas vismaz 5x pārsniedz jebkuru viņas priekšgājēju. Tikai tā, sportiskai interesei ;)
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 27. Janvāris 2009 - 01:35
(Link)
o, nu to laikam var izlasīt to kultūrnieku publikācijās, kas viņu ir aizstāvējuši -- kā jau rakstīju man personiski nav lielas jausmas ne par labajiem, ne par sliktajiem.

man tas iespaids ir tāds no sarunām, ka viņa ir pirmā KM, kas riktīgi izsitusi savai nozarei kaut kādu naudu un sekojusi tam, lai notiek kāda attīstība. cik tas ir patiesi un pamatoti - not for me to say. to droši vien var noskaidrot.
[User Picture Icon]
From:[info]simamura
Date: 27. Janvāris 2009 - 00:58
(Link)
Lielmēroga primitīvismu demonstrē uzskats, ka viena pati HD, lai arī kāds tadžiku tanks viņa nebūtu, var kaut ko izlemt, sashēmot vai arī būt tikai marionete citu shēmotāju plānos. Te jāatbild uz jautājumu, vai esi par šo būvju "objektīvo" nepieciešamību arī tad, ja to rašanos, iespējams, iniciējusi kāda eventuālas krāpniecības shēma, vai ja tāda rodas tikai būvniecības laikā (tāpat kā ar jebkuru citu "projektu", pensiju un sociālās apdrošināšanas sistēmu un pat valstu būvēšanu, kas idejiski visiem ir vajadzīgas, bet kuru radīšanas procesā vienmēr kāds uzvārīsies)
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 27. Janvāris 2009 - 01:36
(Link)
o jā, tas ir vispār vēl atsevišķs jautājums, protams.

es jau ne tik daudz konkrēti par Demakovu kā par pašu b&w principu.
From:[info]unpy
Date: 27. Janvāris 2009 - 11:07
(Link)
Demakovas kundze nav nedz balta, nedz melna. Viņa ir oranža:)) Kas gan pats par sevi neko nenozīmē, no tamējiem arī zinu krietnus cilvēkus. Divus.

Tak savādāk - bābu kari.
/atmetu ar roku/

[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 27. Janvāris 2009 - 15:37
(Link)
Demakova ir tekošais piemērs. Posts bija vairāk par principu, ka viss ir vai nu B vai W.
[User Picture Icon]
From:[info]kautskis
Date: 28. Janvāris 2009 - 16:43
(Link)
Nu, bet tu taču piekritīsi, ka tas nu reiz ir dziļi teorētisks pārspriedums par to, kā būtu forši, bet kas dzīvē nekad nevar notikt. Ja tu polītikā centies kaut ko izskaidrot, par tevi neviens nebalsos. Lai cilvēkus par kaut ko pārliecinātu, tava vēsts jāreducē līdz absolūtajam minimumam, kāds vien ir iespējams, un tad tas minimums neatlaidīgi un itin visur jāatkārto. Lūk, piemēram, Šleseram ir tāds minimums "Es nenormāli spārdu, ja man dotu vaļu, es visu Latviju paceltu tā, kā pacēlu lidostu", un to viņš atkārto vienā laidā. Viņam prasa, ko viņš domā par veselības aprūpes sistēmu, viņš stāsta, ka nav jau tik kruta kā lidostā, jo tur viņš nav pie šprices. Un mēs te varam snobiski smīkņāt par viņa izglītību vai runas veidu, cik mums tīk — viņš visviens ir ticis daudz tālāk nekā mēs ar augstāko izglītību un brīnumdaiļām izteikām. Kāpēc? Tāpēc, ka viņš neiespringst uz sīkumiem un skaidrošanu, bet dragā uz priekšu kā buldozers. Un kas par to, ka brīžam sanāk iedragāt sienā — ja viņu nepakārs saniknots ļaužu pūlis, viņš polītikā grozīsies līdz sirmam vecumam.

Vai, piemēram, kāda velna pēc cilvēki pagājušajās vēlēšanās tā balsoja par "Tautas partiju"? Ko, nebija jau visādus brīnumus savārījuši? Bija, protams, bet pirms vēlēšanām viņi sāka dragāt savu minimumu "Mēs esam profesionāļi, kas dara". Un ko domā? Ievēlēja. Ja būtu sākuši "Jā, mums ir bijušas savas kļūdas, bet mēs no tām esam mācījušies un centīsimies vairāk nepieļaut, mēs joprojām esam pieredzējuši profesionāļi" — ne velna nebūtu sanācis. Cilvēkiem nevajag izskaidrojumus, cilvēkiem vajag vienkāršas frāzes, kas atkārtotas līdz nelabumam.

Tātad — ja kāds kādreiz sadomātu tiesāt Helēnīti, pirms tam piešķiŗot viņai medāli, tad viņš uzreiz no polītikas varētu atvadīties. Varbūt arī tu nopriecātos, bet tādi aprobežoti vidusmēra cilvēki kā es kurnētu: "Kā tad sanāk, vispirms apbalvo, pēc tam met cietumā? Kāpēc tad mest cietumā, ja pēkšņi tāda labiņā? Un kāpēc apbalvot, ja jau pelnījusi cietumā sēdēt?" Saprotams, žēl jau būtu nenovērtēt cilvēka labos darbus, bet, ja tev vairāk interesē sava polītiskā karjēra, nevis Helēnītes gandarījums par labi padarītu darbu, izvēle nav grūta — lābeli virsū un cietumā iekšā.
From:[info]unpy
Date: 28. Janvāris 2009 - 18:46
(Link)
Vot, vot.
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 28. Janvāris 2009 - 18:50
(Link)

Es vispār politikā nevarētu iet. Nerunājot par reāliem trūkumiem, kas man piemīt, mana tendence uz kopējās lietas stādīšanu virs nesaskaņām mani padarītu par pilnīgu luni politikā.

Pie tam man pietika ar pusgadu online community vadīšanas. 100+ ļautiņu, kam katram ir mērķi, bet trūkst disciplīnas, lai tos palīdzētu kopīgi sasniegt... brrr. In real life, es labāk tad jau kļūšu par akadēmiķi.
[User Picture Icon]
From:[info]kautskis
Date: 28. Janvāris 2009 - 19:58
(Link)
It kā akadēmiskajā vidē netrūktu daudz ļautiņu, kam ir mērķi, bet nav disciplīnas :)
[User Picture Icon]
From:[info]begemots
Date: 29. Janvāris 2009 - 09:00
(Link)
Bet tev nav ar viņiem tik ļoti jārunā! :)
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba