barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2020-10-19 10:06:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nelūgts padomiņš, jo katrs nieks nemaz nav nieks
Tā, brīvdienās empīriski (sašujot piecus dažādus valkājamus maketus diviem cilvēkiem) noskaidroju sekojošo un varu žurnāla 'Zeltene' rubrikā "roku darbi" dalīties ar:


- šī par 3D mask sauktā piegrieztne ir gandrīz absolūti lieliska (maska nedurās acīs, nav milzu "ķesele", neizskatās pēc speedo peldenēm vai krūštura kausiņa)
arī no instrukcijas ikvienam būs skaidra šūšanas secība.

Pirms izvēlēties izmēru, ir vērts nomērīt sava deguna- zoda punkta augstumu; deguna- auss attālumu, pielēst, kādā līnijā un leņķī ir degungals-zods, lai apmēram saprastu cik 'brīvās vietas' nepieciešams. Šis modelis ir ērts briļļainajiem, jo brilles neaizsvīst un ir vieta, kur rāmim uzsēsties, maskai nelienot skropstās. Sev šuvu M un man piegulst taisni lieliski.


Tomēr daudz labāk pieguļ (jo nav krunku sānos) šī maska , savu piegrieztni jāuzzīmē pašiem, ļoti, ļoti vienkārši. Kad taisīšu beidzamo, pilnīgi noteikti, apakšējā līnijā, zoda leņķi taisīšu par vismaz 1 cm zemāk vai arī, kombinēšu ar otras piegrieztnes 'iekārtā zoda' pieeju, jo citādi uzreiz atceros joku par kāda teātra primadonnu cienījamā gadskārtā, kura ar krūšu iešuvju palīdzību sev tvirtumu šuvēju ceham paģērēja iešaut.

Savukārt, par Olson maskām sauktās - visbiežāk no trikotāžas adījuma- to piegriezumā ir vērts pavērot savu deguna-zoda-lūpu lekālu, lai neveidojas ķeseles un kuļķenes.


Par materiāliem:
neesmu vēl sagādājusi pareizo filtraudumu, kuru atsevišķi var piegriezt un ievietot t.s. japāņu maskas modelī, bet palasījusi databāzes un Rakstus ,
maketus sašuvu un smalkas, blīvas kokvilnas auduma (hai, liberty kreklaudums) un jāsaka, ka tas ir gluži patīkams.
Vadmala, resndiegu lins nererēs, lūko pēc smalku diegu blīveņa, taisni tāpat, kā izvēlētos palagus: jo lielāks cipariņš
Palika nepabeigta zīda maska, bet trikotāžas adījums, kā jau teicu, zaudēja dažās kvalitātēs, ar to var iet uz Mego pēc kefīra.



Lūk, tā ka ja skolēnu brīvlaikā mājsaimniecībā notiek rokdarbu sekcija: aiztaupi, laikabiedr, sev vilšanās soļus un sāc uz labas bāzes.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vilibaldis
2020-10-19 22:52 (saite)
:-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?