barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2018-08-13 18:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
viss ir vilnī
Tie gan tādi jēldati un špekulācijas, jo vēl nav noslēgušās visas uzņemšanas, bet ar acu kaktu manīju, ka pieaudzis pieteikumu skaits humanitāro zinātņu (!) maģistra līmeņa studiju programmās no tiem, kas studē atkārtoti: īpaši izcēlās vēsturnieki, arī filologiem klājas neticami (no STEM skatpunkta) labi, piemēram, klasiskā valodniecība un pat, mīļojaciņ, visu mūsu pedagoģija! Mežonīga hipotēze- tie, kas nav aizbraukuši, vēlas "kaut ko sev" un dzīvo savā mazajā, skaistajā burbulī, tie vēlas saprast? Tas labi, (labi, ka ir auditorija, kas tomēr tiecas pēc sistematizētām zināšanām), par to paldies populismam un diy/apgarotības meistarklašu karnevālistiem.


Otrā ausī man skan šīrīta joks, kur A/S Orkla gana labi apmaksātais ekseļ-menedžments "izsaka bažas", ka ir nāvīgi grūti atrast darbiniekus zemkvalficētajam darbam, kam maksā 450 eur/mēnesī. Rēcīgā un rēcamā daļa nav 450 eiro, joka daļa ir tāda, ka tādām pozīcijām biržas uzņēmumos (!) nevajadzētu būt per sē un par ko šādu publiski drīkstētu sūkstīties, es nez, nelielas cūku fermas vetārsts Atašienē, nevis FMCG milzis, kurš spēlē, tipa, civilizētā ekonomikā. (Ieraksts turpinās ar snobiskām nopūtām, rakstītām ar neredzamo tinti, ka ko gan var gribēt no laimassseglasstaburadzes, čipsiemunspilvas, kādas jums burciņas, tādas bažiņas, LĒTAS UN NEGANDARĪJOŠAS!)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rasbainieks
2018-08-13 20:08 (saite)
tas ir tā kā slikti, ka humanitārajās zinātnēs studē? (atjaunojos, man tāda mirkļa struktūra, ka viss uz pirkstiem jārāda, caur mežģīnēm neredzu)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2018-08-13 20:12 (saite)
Tak specāli uzrakstīju TAS LABI, tas ļoti labi.

un sevišķi simpatizē, ka to dara tie, kam jau ir pirmie maģistri vai veci bakalauri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2018-08-13 20:15 (saite)
es pie tām meistarklasēm vairs nezināju, kurš ir sarkasms, kurš nav

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2018-08-13 20:17 (saite)
meistarklases bija sarkasms, pārējais gočpendel - nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?