barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2017-11-28 12:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
nepūt man miglu acīs
Jau savlaicīgi atvainojos par personīga un nepopulāra viedokļa paušanu,

bet nieks ar "Betijas, aktīvistes un izglītotājas" kadra un tēla pohujistisko trašīnesu*, kā arī to paštaisno pirksts-acī balss toni,
mani vairāk skumdina (?) vai tramīgu dara fakts, ka ar X. novada debašu čempionāta līmeņa saturu ir tāda kā cerība, tāds kā solījums, citēju, "atbalstot nekomerciālas, sabiedriski nozīmīgas žurnālistikas radīšanu medijos, kuras uzdevumi ir stiprināt Satversmē noteiktās vērtības, valstisko apziņu, latvisko kultūrtelpu, kritisko domāšanu, veicināt mediju atbildīgumu un kvalitāti, kā arī sabiedrības saliedētību uz latviešu valodas pamata ceļā uz Latvijas valsts simtgadi, neatkarīgi no medija veida un izmantotās platformas, vienlaikus nodrošinot demarkāciju ar sabiedrisko pasūtījumu."


Un te nu es redzu neatbilstības mērķu/snieguma kvalitātē , jo ja Satori ar teiksim, Ījaba vai Zandera slejām niecīgajā "mediju telpā" ienes tādu kā politisko, sabiedrisko procesu skaidrojuma/kritikas/ dvesmu, jēdzienu un terminu korektumu, liberāli ļaujot kultivēt jēgu un validēt to pret vērtībām (kā Satversmē ierakstītajām, tā individuālajām) pašiem lasītājiem, tad wiki līmeņa definīcijas ("šā es jums, mazajiem, izskaidrošu, kas ir vardarbība, tā lai katrs saprot") ir krietni vulgarizēts piegājiens nišas auditorijas sasniegšanai un uzrunāšanai vienas 200 dienas pirms gaidāmajām vēlēšanām, kurās kā-vēl-nekad svarīgi ir pie urnām aizvirzīt 18- 25 (un plus) gadīgos "tīmekļa kritiskos domātājus", kuriem pašlaban trūkst motivācijas un zināšanu par ekonomikas vai sabiedriskajiem/politiskajiem procesiem un mijiedarbību, jo pšlakam, es tirgoju dizainu etsijā/behansā, strādāju frīlansā no Cēsīm, bijusi man nebijusi tā jūsu Latvija ar saviem ZZS traktoristiem un šlāgeriem un vispār, kam mums parlamentāra republika un kaut kāda tur ekonomika, lai dzīvo kreisums . Tāpēc atļaušos teikt, ka vieglprātīgs un bezvēstījuma "aktīvisms" ir drīzāk bīstams, jo nesatur ne lāses "kritiskuma", "domāšanas", bet ar veco labo, top-down "atomisko pieeju" močī jābūtības/kābūtības un kur "pret-esības" degsme un "oxford dictionary says/"Žils Verns sēdot pie rakstāmgalda Amēēriku redzēja šādi"" ir galvenie instrumenti. Būtu paties interesanti, ja "aktīviste un izglītotāja" Betija satiktu šova "No ērkšķiem uz..." dalībnieces un tā sacīt, "vecinātu izpratni un uzvedības/rīcības maiņu" šīs savās dzīves izvēlēs iestrēgušās sievietes. Citādi, tas viss ir Dosia pulvera žanrā "žournalizm iz īzī, jū džast teik kamera and stārt recording jour opinjon, jē. Ze seim iz politiks, jū džast sei "everīsing saks jū suker marūns" and hiar vī go." Bīstami, šķiet.

Pie viena, apzinoties, ka Delfi piesaukšana pozitīvā tvērumā iekš Cibas ir vēl sliktāks tonis, kā Satori nopulgošana (bet nu johaidī, kur palikusi kvalitāte un doma**?),
vēlos teikt, ka Vēlēšanas/Vaidalote/Latvija 2030/ 99 stāsti un Domburs kvalitātes un jēdzīguma dēļ ir pelnījis ne vien klikšķus un acu laiku, bet "ja grib, tad var" vimpeli un visus nākamos KKF finansējuma projektus.


*vēl lielākam fšokam un provokācijas mērogam var krāsot tos ar briljantzaļā šķīdumu. Pamācības, kopā ar norādēm džinsu vārīšanā, izlasāmas žurnāla "Draugs" 1985. gada marta numura slejā "Pusaudžu Protests".
** Droši vien "virknes iemeslu dēļ", no kuriem dažus sauc par Žmaigu, bet citus - par naudas trūkumu kultūras medijiem, Satori pokemonizācija jau labu laiku izskatās tikpat bēdīgi, kā tad, ja RL sāktu ielauzties "Ievas Stāstu" nišā un publicētu recepšu un 101 padoma nedēļglances. Man žēl redzēt, ka "auditorijas paplašināšanas" vārdā tiek zaudēta seja/stāja/paškritika un, kāda dabas drauga- atkritumbiznesa lobiera vārdiem runājot, "oijohaidī, šitādu upi pieķēzījām." Paškritkas un kvalitātes grožus ir izrāvuši user-generated content no savas nabas skatupunkta un triceklīgā kadra meistari ar neiztrūkstoši violetajiem matiem, ot, lūk, tāds laiks un tikumi.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2017-11-28 15:42 (saite)
Nu, Obamas kampaņas mērķis gan jau tomēr bija, lai šo ievēl, kamēr šīs kampaņas mērķis, vismaz man tā izskatās, ir par to runāt</i>. Runāšana notiek, mērķis ir sasniegts, viss kārtībā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?