barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2017-08-01 17:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
imantas dimantas un tautumeitas
labas lietas notiek visriņķī (vai – visriņķē, teiktu kaimiņiene, kas nokapāja visas manas gailenītes) un visapkārt, divas no tādām ir arī blīvripas formātā – "Tautumeitu & Auļu" diskis ir obligātā literatūra par to, ka folklora nav žēla koklēšana slapjā rasā un (visu cieņu, bet tomēr) skumīgu sieviņu rietošie dziedājumi. Nā ni, Tautumeitas ir tik spridzeklīgas, ka noder degvielai rītā un vakarā.

Savukārt, "Imanta & Dimanta" diskis "Uzauga mātei brīnuma meita" ir arī par to pašu, tikai bez Auļiem un arī bezgala veselīgs.

pieprasiet tuvējā diskveikalā!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kautskis
2017-08-02 10:50 (saite)
Nav, protams, gluži topiks, bet – diski?! Atvainojiet, mēs, protams, ar sapratni un iecietību izturamies pret cilvēkiem, kas cenšas dzīvot kā bronzas laikmetā (droši vien nav tas sliktākais vaļasprieks), bet kur mēs 21. gadsimtā diskus varētu klausīties? Mašīnā tak visu laiku nesēdēsi.

Vispār latviešu mūzika ierakstos šķiet kaut kas dīvains. Tik ļoti pierasts klausīties koncertos, ka ierakstā šķiet bezmaz vai kā istabas vidū telti uzsliet un tupēt tur, dzeŗot alu no pudeles.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-02 12:29 (saite)
Tā sacīt, nedaboniet mani startētu par šo, pilnīgi jau jūtu rūdītu audiofilu kabeļus ap kaklu sažņaudzamies, runātos par to, ka danūtiediski, davaiklausāmies spotifaj, manirmaksas versija.

Jā, man arī tas liekas senili, ka jāpērk diskis. Bet, domāju, bez diskasa tomēr nav NOTIKUMA un nav ko paņemt rokā, mēs tomēr esam tandžiblistu cilmes un viss, kas virtuāls, tas nav īsts un punkts un tāpēc iesākumā ir blīvripa, tad rodas faili, kurus līdzi nest sev visās ierīcēs un mākoņos. Diskiem, bez tam, ir smuki vāciņi, vāciņos vārdiņi, kartons smaržo pēc drukas un reljefs ir sietspiedē dažkārt.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2017-08-02 16:44 (saite)
Man atkal mulsina, ka es te pērku kartona vāciņu (teorētiski; blīvripu pēdējoreiz esmu pircis pirms, šķiet, divdesmit gadiem), sietspiedi, visas lietas – bet iekšā ir tik vien kā digitāls fails, kas ierakstīts bezcerīgi novecojušā datu nesējā. Nediršamies, man gribas teikt; uztaisiet glītu vāciņu, ielieciet tur SD karti ar attiecīgajiem failiem vai USB draivu un miers!

Bet vispār man vienkārši piemērs uztrāpīja pa nervu, jo, manuprāt, norāda uz uz būtisku latviešu kultūras īpatnību. Kamēr visa pārējā pasaule jau sen pa mākoņiem, mēs (tas ir, tas samērā niecīgais disku un grāmatu izdevēju pulks) uzstājam uz taustāmām lietām (jā, jā, ir visādi mēģinājumi digitālizēties, tu neesi Gudrais, Skaistais un Veiksmīgais, ja neesi mēģinājis kaut ko Latvijā digitālizēt). Rezultātā, man gan ir aizdomas, latvju kultūra ne tikai draud palikt, bet ir jau palikusi par tādu greznumlietu, kaut ko tādu, ko paklausīties mājās uz haifai vai palasīt, atgāžoties klubkrēslā, nevis klausīties skrienot vai lasīt sabtransportā uz Kindles. Bet tur nu nekas nav maināms, God knows we've tried.

Nekas nosodāms jau tas nav, latviešu kultūra un valoda vispār pārliecinoši soļo ķēķa virzienā – tas ir, kad jādara Lietas, jāiepazīst pasaule un jāuzzina, kas notiek, tad mēs runājam un lasām svešvalodās. Latviešu valodu var mājās ķēķī vakariņas ēdot parunāt un saziņā ar valsts iestādēm, ja tev, nelaimīgajam, tāda nepieciešama. It kā viss kārtībā, tikai drusciņ za ģeržavu obidno, vai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2017-08-02 18:30 (saite)
Ak, kautski, kautski, pa visām bundžiņām nodevi. Kā jau zināms, "at least we tried" latviešu kultūras dažādaftefaktiem būt/tapt pieejamiem mūsdienu formātos, bet gan gadījums ar mūziku tālajā 2003. gadā, gan visu pārējo – vēlāk, beidzās vistrulākajos veidos. Tāpēc es tagad klusēdama maksāju indulgences, pērku literatūras tulkojumus un oriģinālus, mūzikas un arī biļetes un baigi ceru, ka "tā darām mēs visi", kuriem labpaticies sarunāties, domāt un just pamatā latviski.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?