barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2015-01-07 11:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kā nu bez medicīnas ziņām
Kā zināms, mēs esam līdzcietīga sabiedrība un vājākos mīlam vairāk, kā stiprākos, tad nu kamēr vēl esmu pie vārguļiem un kamēr jūs vēl visi mani ļoti mīlat un lolojat tāpēc, padalīšos atskārtā.

Zāļu tējas daudz brīnumaināk iedarbojas, ja kopā ar tām dzer jēdzīgas, atbilstošas antibiotikas! Tā pat var nogulēt veselu nakti miegā! (taures/bungas/škīvji)
Lai dzīvo blēžpilnā farmācija, Gulbja laboratorija, reaktīvais olbaltums un 86 gadā dzimušais ģimenes ārsts!

Tāpat saredzu, ka pēc tam, kad esmu izdzērusi stadionu islandes ķērpja, īpaši mīlētos kumelīšu ziediņus, ehinācijas šmehinācijas un arī kādu zārdu mārsila, turpat notējojusi krietnu invergkoku un pusmucu krietnu malienas dzērveņu, domāju, ka esmu tiesīga kļūt par Michelin garšu buķešu inspektoru. Došos uz restorāniem garšu meklēt. Un skandalēšu, ai, kā skandalēšu, ja garšas nebūs pareizas, ja himalaju rozā sāls ar ziemeļitālijas rozmarīnu neismfonēs Brilē krēmos, jo vienīgi islandes ķērpja tēju dzērāji un ledeņu sūkātāji ir tiesīgi būt par Buķešu ekspertiem tā tikai. Un blogošu par garšām ēdieniem es instagramā, ja. Pro. Es pat esmu atklājusi, ka ziemas plēvotajos gurķos no spānijas ir mana agrāk iemīļotā parfīma Aqua di Gio garšas izmērcētas kartonāžas notis!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]akinore
2015-01-07 13:07 (saite)
Mani aplausi! :)

(Atbildēt uz šo)


[info]nova
2015-01-07 14:30 (saite)
malacis par analīzēm, ar to bija jāsāk

(Atbildēt uz šo)


[info]_re_
2015-01-07 15:34 (saite)
nez, vesela tu mums tomēr patīc labāk

(Atbildēt uz šo)


[info]_zirgs
2015-01-07 16:10 (saite)
zirgam mediķim ir patiess prieks dzirdēt, ka veselība atgriežas! :)

bet tagad lai ir zirga monologs par to, kāpēc tējas un bezrecepšu zāles darbojas un nedarbojas, un kāpēc mums tās ir viegli pieejamas, bet kodeīns un antibiotikas ne.
redz, visi tie labie cilvēki, kas deva labi gribēto padomu, deva anekdotisku evidenci, jo ziņoja par kāda indivīda veiksmi lietojot substanci x. Tomēr. iztrūka tās cilvēku daļas, kuri arī pamēģināja šo substancu un tā ne vella nelīdzēja un nekāda labuma nebija. un. Kādēļ tas, ka kādam palīdzēja substance x, nozīmē, ka tev palīdzēs substance x? Šī sadaļa ir par to, ka liela daļa tautas līdzekļu nav ar pierādītu efektivitāti ja tos bezkaislīgi analizē ar randomizētiem pētījumiem un statistiku (kur iztrūkst svarīgā faktora, ka to substanci x iespējams vāca mīļā vecmāmiņa tīrajā pļavā un viņa jau zina, kā tā x manta jāvāc utt). un tas raisa jautājumu. bet kāpēc kādam substance x it kā ir palīdzējusi?
jeb vai tas, ka palika labāk notika dēļ substance x vai nesaistīti ar substances x lietošanu. jeb kauzalitāte.
un tamdēļ liela daļa no bezrecepšu līdzeķļiem vai tējām darbojas vairāk kā placebo vai kā šķidrums per se vai kaut kas, kas izteiksmīgi ožot un garšojot, dod smadzenēm un psihei vajadzīgo signālu, ka notiek palīdzēšana.

ja runa ir par common cold no kāda rinovīrusa, tad tā bieži atrisinās pati no sevis. dzertu tu to tēju x vai nē. ja dzertu ūdeni būtu gluži tas pats. imunitātei vajag laiku un adekvātu šķidruma uzņemšanu un dzerot tēju un guļot mājā, laiks un šķidrums tiek nodrošināts. un tad ir tādas situācijas, kā tev, kad nepieciešama medicīniska palīdzība, un tad jau arsenālā parādās lietas, kas konkrētajā situācijā ir nepieciešamas, lai palīdzētu, bet lietotas bez ierobežojuma, var panākt vizīti pie Dr. Liguta toksikoloģijas nodaļā :) kodeīns ļoti veiksmīgi nomāc klepu, bet kāpinot devu, var nomākt elpošanu līdz komai un nāvei. antibiotikas ir recepšu medikaments iemesla dēļ. tādēļ tas nav bez receptes.
nu tā kaut kā.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?