barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2013-06-21 07:42:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
un tas ultra-super-giga- neticamais ir tieši šajos divos teikumos
VUGD ir divi pacēlāji, lai liesmas dzēstu no augstuma, bet viens pacēlājs, kas atrodas Sarkandaugavā, bijis remontā, tāpēc nācies izmantot tikai vienu pacēlāju.

VUGD iesaistījis visas Rīgā esošās mašīnas , kā arī papildspēkus no Jūrmalas.


Tātad, galvaspilsētai ar >700 000 iedzīvotāju, 304 km2, ir septiņas ugunsdzēsēju mašīnas un vienlaikus dežūrējošās brigādes. Septiņas. Septiņas. Sep-ti-ņas. Ļoti labi, ka vakar šajā pašā pilsētā bija tikai viens ugunsgrēks.

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme – Grende Latvijas Radio atzīst: no trim Rīgas pilī izvietotajiem muzejiem – Mākslas, Rakstniecības un Nacionālā vēstures muzeja – krājumiem visvairāk cietis Nacionālās mākslas muzejs.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2013-06-21 08:00 (saite)
Ļoti labi, ka trijām no pieejamajām brigādēm nebija dažādos Rīgas nostūros kokos uzkāpuši kaķi jāglābj.

Visādi citādi - problēma jau navnebija ugunsdzēsēju brigāžu skaitā, bet gan tajā, ka konkrētajai ēkai ir ļoti grūti piekļūt. Tikpat grūti to būtu bijis izdarīt divdesmit brigādēm, kamēr piecdesmit - vispār teju neiespējami.

Taču tas, ka ugunsdzēsēji bija teju pirmie, uz kuriem valstiski metās ietaupīt krīzes laikos un taupa vēl arvien, tas ir fakts. Lūk arī rezultāts.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2013-06-21 08:06 (saite)
Nu jā, jā, bet ēka ta' tur nebija pirmo dienu, vēl dziļāk Vecrīgā ir piemēram, Doms vai Finmin vai piemēram, Jēkaba baznīca. Pārsteidz, ka visiem šiiem valstiski svarīgajiem drošībsobjektiem (prezidenta pils taču ir paaugstināa statusa objekts, ne?) neviens nekad vai nesen rīkojis mācības, fiktīvās glābšanas akcijas "patrenējamies paglābt objektu nr 234."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2013-06-21 11:49 (saite)
Domam vai Finminam var tikt klāt no visām pusēm, Pilij ne. Pat padomju laikos, kad tehnikas un ugunsdzēsēju bija gana, VEFs nošvirkstēja kā špicka. Tā gadās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?