barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2012-12-12 23:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
padomiņš vajadzīgs, sadzīviski praktiskais
Karameļu pavēlnieces, boršču princeses, čilli-con-carne ķēniņi un olu/cīsiņu vārīšanas eksperti – lūdzu stāstiet, kā ir Pareizi un kā Jābūt – kur vislabāk (ērāk/gudrāk/uzkopšanai/menedžēšanai vieglāk) jūs savās karaliskajās virtuvēs glabājiet garšvielas?

Atvilktnē blakus pavardam īpašās burciņās (un katru reizi pārberiet specijas, ja nopērkat tās neburciņās)?
Uz nosūcēja randomā?
Sienas skapītī/plauktā blakus pavardam, kas dziļākā gala aizsniegšanu padara nevienkāršu augumos īsākām personām?
Tāpat kā es – dažādā tarā saiņotas, samestas glīti savietotas lielā, smukā grozā, kas dažkārt ļauj čilli izbirties pār vaniļu, kanēlim apputekļot ķimenes un ja īpaši neuzmanās, var iedzīvoties garšvielu maisījumā "saslaukas."


Kur ir Patiesība, ko? Kā man būt?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antuanete
2012-12-13 09:15 (saite)
Ja ir iespēja ieviest atvilktni garšvielām, tad noteikti to dari! Varbūt pat divas :)
Man ir skapis ar vairākiem plauktiņiem virs nosūcēja; it kā var salikt biežāk lietotās acu augstumā un retāk lietotās augstāk, bet rakņāšanās pa to skapi ir neērta (ka neviena burciņa nav iekritusi katlā, ir tikai laimīga sagadīšanās). Attiecībā uz burciņām - man ļoooti patīk garšvielas likt stikla burciņās, bet! Pirmkārt, miljons garšvielām burciņas nepiepirksi, viņas ir dārgas un grūti atrodamas; vienubrīd bija Tiger par latu gabalā tādas normālas, bet beidzās, vēl es pērku Gemosā stikla pudelītes ar platu augšu un korķkoka korķi, arī ap latu. Otrkārt, nekad nevar panākt, lai burciņas un pirktā garšvielu iepakojuma tilpums sakrīt :)
Tātad, Zālamana risinājums ir burciņas lielākiem garšvielu daudzumiem, kas ir regulārā apgrozībā, un pa kastēm sastrukturētas paciņas, ko lieto retāk. Ja ir bažas par hermētiskumu, tad tai pašā Gemosā var dabūt ziplock maisiņus visādos izmēros, kuros tad pārlikt atvērtās papīra paciņas.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?