barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2011-09-11 11:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
visskaistākām ogām pasaulē. lauksaimniecības produkcijas izlaides dati
Latvijas Republikas lazdu riekstu resursi ir zem drošas kontroles, tos drīzumā kotēs biržā un sagraus dažādus kārkludīlerus ar piegādātās mantas apjomu un kvalitāti, protams un zelta ķieģeļi kārtosies pagrabos viensblakus otram un kaķīša dzirnavas mals saldi, dien'un'nakt'. Vienīgais piepūles moments, kas nepieciešams, ir riekstu tehniska salasīšana, jo pat tad, ja māki lasīt grāmatas, sēnes, ķirbjus un brūklenes, tad riekstu lasīšana vismaz man bija kas jauns no ieraduma viedokļa, šīs mazās formas kokos un zālienā un zem autoparka, formas, kuras izrādās ļoti garšīgas, turklāt un ir pieejamas šādos, starptautiski nozīmīgos apjomos. Kur skatās vāveres? Kad Tu pēdējo reizi lasīji lazdu riekstus grozā?

Vēl, pie viena, man ir iekrājies sezonālais sakāmais par ķirbjiem un kabačiem.
Jau iepriekš atvainojos kabaču plantatoriem un vēstniekiem uz zemes par iespējams, nepopulāru viedokli.


Ik rudeni čaklie dārziņu turētāji nēsājas pakaļ viesiem ar mazliet izmisīgu lūgumu "paņemiet, lūdzu ķirbīti un kabacīti!" un tad tu cilvēk, viss tāds saimniecītēm atteikt negribošs, šmorē ēdienus ar ķirbi un kabaci, jo jau jau ir iedots, tad jāizstrādā, dāvana ar pienākuma garšu. Ja ķirbjus var patērēt vairākos jēgpilnos veidos- krāsnī ceptus ar muskatriekstu, garšīgajā šokolādes kūkā ieceptus, maigi marinētus ar krustnagliņām, tad kabača funkcionālais pienesums uztura piramīdā ir neizprotams, lūdzu piedodiet šo tumsonību.

Zinu, ir cilvēki, kuri cep un pat bauda kabaču "karbonādes" olās, miltos un eļļā, lai arī, par gaumi nestrīdas, bet psihosomatisku īpatnību dēļ nebūs lemts saprast šo aizraušanos (tas, lai neteiktu, ka ja es būtu galma karaliene, uztovisstingrāko aizliegtu jelkādas produktu panēšanas);
ir arī cilvēki, kuri kabačus iesvaida etiķa esencē un sauc par gardām marinētām piedevām (šeit allaž atceros neglītas krāsas patisonu un kabaču marinējumu patēršanu skolas ēdnīcā un tam sekojošo pirmo iepazīšanos ar kuņģa zondēšanu Iecavas klīnikā, auč), taču man nav bijis tas gods baudīt kabaču ēdienu, kurš šķistu ievērības un atkārtotas baudīšanas vērts. Manuprāt, ir tieši viens veids- uz gunskura vai citādi grillēti tumšzaļie cukini, tos no visas plašās kabaču ģints varētu arī neapšaubīt, tie iederas arī rīsēdienā un vēl šurtur.

Bet ja gunskurēšana ir gandrīz vienīgais veids, kāpēc kabacim bija augt, tad to loma apstrādājamās platībās tomēr ir krietni pārspīlēta un mīļā miera labad jau ko tikai nevar aprīt, taču kāpēc vajadzīgi šie industriālie apjomi kabačkopībā? Tie sagādā vien ciešanas par nepateicīgajiem (ne)pieņēmējiem un atteikšanās grūsmi, sprūst kaklā kabačains kumoss un trūd pārmetums konteinerā.

Citās ziņās- jēdzīgu sēņu (lasīt- baraviku un gaileņu) mežā nav, tas pat labi, jo pērnās vēl nav izstrādātas.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzeina
2011-09-11 12:33 (saite)
kabači ir ļoti ok lazanjā, arī, ja sapilda ar gaļu/ rīsiem/ viskautko, aiziet uz urrā

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2011-09-11 12:38 (saite)
te nu manī runā binārās skalas (melns/balts) amatieris, sak, kāpēc ir kaut kas negaršīgs jāpilda ar kaut ko puslīdz garšīgu, lai iegūtu ēdienu ar maldības, viltus un spaidu garšu? līdzīgs piemērs ir tādi ēdieni kā "kāpostu tīteņi", "viltotais zaķis", uc.

es saprotu, ka nesaprotu un apskaužu visus, kam izdodas, jo man regulāri tiek ieskapēti kabacīši, kuri uzturās ledusskapī pa ceļam uz sia LT konteineriem. un šausmīgi nepatīk mest ārā ēdienu, jo zināms tak, kā ir, kad nepietiek, utmldz. tomēr kabačus uztvert par uztura piramīdas dalībniekiem nasanāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2011-09-11 12:39 (saite)
napaciņš. Man kabači garšo, ja nav, kur likt, ved šurp! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2011-09-11 12:45 (saite)
Lūk, te nu mēs uzskatāmi redzam blaumanisko dzīves netaisnību par "pāriem, kas nedabonas". Šajā gadījumā, kabaču piegādātājiem un kabaču nepateicīgajiem saņēmējiem. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?