barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2011-03-20 22:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
kulinārijas receptes un vēstures grāmatas raksta tie, kam spēcīgāki resursi
Tomes gardās foreles nāk komplektā ar atgādinājumu par spēka pozīcijām dzīvībsciklā, jo tās turpat uz vietas izvelk no baseina un atstrādātām roku kustībām ar koka kuvaldiņu nosit.

"Četri lati kilogramā, jums vēl kādu varbūt?"

Ar pārdevēju vienojos par vēlamo skaitu, aptuveno lielumu un izgāju laukā, jo tomēr neērti atzīt, ka tās galēja speciāli man. Ārā svilpoja zvirbuļi, čurkstēja baseinu un ūdeņi un mīlīgs ruds suns glaudās gar kāju un uz sekundēm varēju izlikties, ka mana atrašanās zivjaudzētavā ir ar nolūku bužināt suņa ausi vai apstiprināt pavasara ierašanos. Taču nevēlos izlikties šķīstāka un ēteriskāka kā esmu, nemēģināšu arī apsegties nu ar gavēņa vai suņu cienīšanas deķīti- pati ēdu un citiem gatavoju gaļu, zivis un citas dzīvās formas, turklāt, šaubos vai bazilikapas augot sapņoja par nonākšanu māla bļodā kopā ar tomātiem, līdz ar to, iekšējās un ārējās debates slēgtas pat neuzsākot.

Pēc nelielas pakaunēšanās ārpusē par apēdājcilvēka taisno dabu, atgriezos baseintelpā un tiku pie 4 ļoti labām forelēm maisā, kā arī ledainām risēm atpakaļceļā. Lieliskās brīvdienas ar to arī bija sākušās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]alefs
2011-03-20 23:18 (saite)
Jā, jā, kam sākušās, kam beigušās!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2011-03-21 09:24 (saite)
Jā, jā, neviennozīmīgi ir tie skaldi un valdi likumi, es jau saku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2011-03-21 09:16 (saite)
Es pagaidīšu, kad varēs foreli pats izmakšķerēt no dīķa :) Būs jābrauc uz Tomi, jo netālu esošajos dīķos tās zivis ķeras pārāk traki, Tomē varot arī visu dienu tukšā nosēdēt :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2011-03-21 09:23 (saite)
Tomes baseinos nozvejas apjomus var brīvi izvēlēties- foreles Ls 4/kg, stores- Ls 7/kg vai storu konservi- Ls 2,5 bundžiņā.



(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2011-03-21 10:01 (saite)
Tas ir baseinos; viņiem vasarā ir arī makšķerēšanas dīķi. Nāk prātā kolēģa stāsts par paziņu, kurš ar ģimeni un draugiem aizbrauca piknikā uz zivju dīķiem, sak, pasauļosies, patusēs, paralēli makšķeri pavicinās... pēc pirmajiem 5 iemetieniem krastā bijušas jau trīs foreles katra ap kilogramu; sarēķinot pēc takses - iztērēti jau 12 lati; atlikusī diena pagājusi visai nīgrā noskaņā, jo makšķerēt tā kā gribētos, bet vairs nevar atļauties :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2011-03-21 10:04 (saite)
Jā, ievēroju, tur starp citu tagad arī bļitkoja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?