barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2010-09-07 10:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
marināžu drāma
Pirmoreiz mūžā marinēju un tagad esmu bažīga, kas man diez tur sanāca.
Jo sanāca visādi errori, piemēram, es izdomāju, ka tēvpagraba doto burku vāki nav, citēju pārmetošā intonācijā "ak tad labi gana" un pustumsiņā izlūdzos jaunskungam aizieties uz dižveikalu pēc vāciņiem. Un izrādās, kopš bezrūpīgās bērnības mūsu dzīvēs ir arī tāds pavērsiens, ka skrūvējamiem vāciņiem ir dažādi diametri un tāpēc pustumsā pārnestie, protams, nederēja manām vecajām, arhaiskajām web 1.0 laikmeta burciņām. Nācās vārīt vien tos pašus, iepriekš izbrāķētos.

Nelaimīšu svītra ar to vien nebija beigusies, šai drāmai pievienojās citas (beidzās piecepamais speķis nu un tādā garā). Asarām kā mazajām no beciņām birstot pār vaigiem, es rūdījos mājsaimnieču cietībā, līdz vieniem laipojot starp divām pannām, kurās cepas un diviem katliem, kuros vārās.


Taču vēl vienā sēņu reidā aiziet varētu gan.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]fanija
2010-09-07 11:01 (saite)
jā, sēņu reids tev nudien bija izdevies. Es tik vienreiz šogad biju turpat pie mājas uz pusstundiņu, pārnesu pusgroziņu, tātad švaki. Nākamajā dienā citi bija no netāla meža iznesuši 6 spaņņus baraviku un pēc septītā vairs negājuši, jo sapratuši, ka cilvēkam jābūt mērenam.
Ko ar to gribēju pateikt - ka jā, sēņu reidā vajadzētu vēl gan!

(Atbildēt uz šo)


[info]vedjmah
2010-09-07 11:26 (saite)
es orientējos uz šovakaru! skaidrs, ka nebūs tik raženi kā Lauziņreidā, tomēr jādod iespēja ventiškrastam sevi parādīt. Te aug cita suga viņām - melnās baravikas, tādas intensīvi brūnas, ka gandrīz melnas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2010-09-07 11:59 (saite)

cept es vairs nedrīkstu, saldētavā nav vietas :), tāpēc atklāju jēdzīgu žāvēšanas metodiku pat elektriskajā krāsnī, sanāca ideāli sausas un ievietotas burciņā smaržo teicami. turpmākās, ja tādas būs, visticamāk būs jākaltē, jo drusku bažos par tām burciņām. vai tu marinētajām izmanto arī vārītus "otrreizējos" vāciņus? viņi neveicnās kaut kādu pūsmi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vedjmah
2010-09-07 13:25 (saite)
Atkal atbild Sīrupa redakcija: "Marinētajām izmantoju otrreizējos vāciņus, kurus pirms uzskrūvēšanas izmagā un noplaucē verdošā ūdenī".

Kaltētas sēnes es burkā neglabātu. Papīra tūtās. Ir nelaba pieredze ar burkām, viņas tur kaut kā tipa sasmok un pēc tam ēdienā nejēdzīgi garšo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2010-09-07 13:33 (saite)
Pateicos par padomiņu un atceros, ka barikāžu gadā mēs sēnes kaltējām un glabājām vecās spilvendrānās virs malkas plīts, tik daudz to bija. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?