barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2010-06-15 13:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pasper tuvāk soli, a tur dibens
Ziņa, ka 9.klases skolēni nejaudā nokārtot 9.klases matemātikas eksāmenu, ko tiem laipni sagatvojis IZM un zem tās, dažus pikseļus zemāk, aicinājums mīlēt un sūtīt bērnu speciālajā skolā
diezgan tā, skumdina.

Jums nav bail, ka pēc pāris gadiem šīsdienas piecpadsmitgadnieki būs pilngadīgi, kriminālatbildīgi, zinās savas tiesības, pajās pienākumus un būdami radio buttom un čekbox'u kultūrā skoloti, būs daļa no lēmumus pieņemošās "apkārtējās sabiedrības?"

Jums ir idejas, kā un kur skolot savas esošās un perspektīvā topošās atvases? Rādās, ka gaisma ir izslēgta un elektrolīnijas sazāģētas (kad es rakstīju šo, vēl nebija ziņas par notikumiem LEnergo kabinetos, aut.piez.) lielvārdes jostas (kā unikālais nacionālais kapitāls) sagraizītas grāmatzīmītēs priekš darba burtnīcām. Lēksim bedrē, lēksim bedrē, redzēs, kas mūs ārā vilks/vilks/zirgs/cirks.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2010-06-15 13:59 (saite)
Nea, nav bail. Ņemot vērā to, kāda pašlaik ir lielākā daļa "lēmumus pieņemošās apkārtējās sabiedribas", proti, balstiesīgo.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2010-06-15 14:05 (saite)
Vārdu "bail" var aizstāt ar vārdu "skumdina" vai kādu aktīvāku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]eerenpreiss
2010-06-15 14:44 (saite)
Labāk, protams, ir tam sešinieku karalim ideju par "visiem ceļiem vaļā" atņemt jau skolā, parādot ar pirkstu variantus. Alternatīva pārāk bieži ir pāris gadus ilga mētāšanās un sagrāves, pārāk bieži nesaprotot, kāpēc 10 levelī nekas nepadodas. Protams, gadās patīkami izņēmumi.

Taču, lai kā atbalstu ideju, ka A nav jābūt visiem pieejamam vērtējumam, mani skumdinātu apzīmējuma "vienkāršs skolēns" ieviešanās pedagogu leksikās. Un vispār, man prasās pēc smalkākām (bet ne politkorektām) gradācijām. Varētu sākt ar"dubultburtiem" eksāmenos, savādāk no 10ballēm pāriet pēkšņi uz kaut kādiem sešiem līmeņiem ar vien ilustratīviem procentvērtējumiem. Apgalvojums, ka vērtējumi balstīti uz normālsadalījumu, kaut kā nepārliecina, ja to nostāda pret argumentu 'labi izveidota eksāmena gadījumā'.

p.s. valsts izglītības satura centra mājaslapā karājas uzraksts 'Domā citādāk. Eksaktāk!"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2010-06-15 15:41 (saite)
Ražojam baigās briesmas, potenciāli mazspējīgus robotiņus, kuriem virtuālo Fermu par 30 santīmiem nedēļā apkopt ir cienījams darbs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eerenpreiss
2010-06-15 15:54 (saite)
emm, briesmas kam? tā, savtīgi palūkojoties, mums nebūs konkurences darba tirgū, par pensiju būs jādomā pašiem tik un tā, tik vien kā grēmas par Sistēmisko Stulbumu visapkārt.

Nu bet tas, ka imigranti no šādu ļaužu puses joprojām tiks skatīti kā nevēlama sērga, darbu atņēmēji, gan pavisam droši gaidāms. Nāk prātā SouthPark redneku lieliskais moto 'They Took Our Jooobs!' kā nelaimju cēloņskaidrojums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?